Pénteken dönt az ügyészség, hogy nyomoznak-e a bajai megfigyelési ügyben

Egyéb
2013 október 15., 14:35
comments 2

Feljelentés-kiegészítéssel küldte vissza a kecskeméti ügyészség a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra Bogád Zoltán, az Együtt 2014 aktivistájának feljelenetését, amit azért tett, mert Zsigó Róbert egy képviselőtestületi ülésen telefonbeszélgetéséből idézett.

Bogádot ma hallgatta meg tanúként a rendőrség, ahol egyrészt kiderült, hogy feljelentését összevonták egy másik esettel, amiben szintén érintett volt - őt fenyegették meg autója összetörésével a bajai választás első, szeptemberi fordulójában, amikor éppen a tanyákra tartott.

Arról, hogy mire alapozza Bogád a megfigyelési vádat, itt írtam. Most mindezt a rendőrségen is elmondhatta, ahol vallomásáról jegyzőkönyv nem készült, csak feljegyzések, amit az ügyészségnek továbbítanak. Az ügyészség péntekig dönti el, hogy nyomozást indítanak-e, vagy megszüntetik az eljárást.

Disclaimer: Bogád Zoltán, Zutyu nyolc évig kollégám és padtársam volt az Indexben, és azóta is a barátom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.