A Hír Tv-nek elismerte G. Róbert, hogy megrendezett volt a bajai videó

politika
2013 október 20., 12:18
  • Szinte biztos, hogy kamu, megrendezett a választási csalást rögzítő bajai felvétel.
  • Ez első látásra is elég nyilvánvaló volt, de annyira valószínűtlen, béna és alkalmatlan az egész, hogy még csalást imitáló csalásnak is nehezen veszi be az ember.
  • A Hír Tv megtalálta a videón látható G. Róbertet, aki sietett beismerni, hogy a videót megbízásból készítette. Hogy ki volt a megbízó, azt nem fogjuk megtudni.
  • A sztoriba érthetetlen módon páros lábbal beleállló HVG.hu elég nehéz helyzetbe került.
  • A bajai harminckettes körzet a magyar belpolitika Roswellje és Bermuda-háromszöge, állatorvosi lova és waterlooja 4 in 1.

A Hír Tv ötórás híradója előtt, már 15:23-kor hozta a Magyar Nemzet: a tévések megtalálták G. Róbertet, aki a hvg.hu által elsőként közölt videón eljátszotta, hogy készpénzt és tűzifát kínált helyi romáknak szavazatokért. A felvétel G. házában készült. G. Róbert tévé szerint 300 000 forintot kért azért, hogy elárulja, kinek a megbízásából készítette a felvételt, de ennyi pénzt már nem ért meg az ellenzék megsemmisítése.

A Nemzet még szerencsétlen Karácsony Gergelyt zavarta bele irtózatos pofonba, amikor megkérdezte a hírről, és Karácsony a lap állítása szerint ragaszkodott ahhoz, hogy a felvétel valódi. Vagy ha nem valódi, akkor sem az ellenzék megbízásából készült.

Hogy a felvétel nem túl komolyan vehető, arra sokmindent utalt: a teljesen életszerűtlen párbeszédek (mintha egy Szomszédok-forgatókönyvíró próbált volna minél több, az ellenzéki vádakat igazoló információt elmondatni a szereplőkkel), a rejtélyes kamerás (aki zoomol, igazgat, mégsem veszik észre, nem beszél hozzá, nem köszön neki senki) és így tovább. A Hupikék Törpikék-dominóról nem beszélve.

Viszont azt is nehéz lett volna elképzelni, hogy valaki azzal a szándékkal rendezzen meg egy ilyen béna videót, hogy álbizonyítékot gyártson.

A hvg.hu mégis „egyértlemű bizonyítékként” közölte a felvételt, ami eléggé nehezen védhető. Sokmindennek látszott ez a kisfilm, csak éppen bizonyítéknak nem. Médiahekknek viszont igen sikeres: péntek dél óta minden számottevő publicista és járóképes politikus kifejtette a véleményét, az ellenoldalt vádolva csalással/manipulációval.

Ha még érdekel valakit: Baján az egyik megüresedett önkormányzati képviselői helyért rendeztek időközi választást szeptember 29-én vasárnap. Kovács Csaba a Fidesz jelöltje, legfőbb ellenfele pedig Teket Melinda, akit az MSZP, a Bajnai-szövetség és a Demokratikus Koalíció együtt jelölt, a többi párt jelöltjei nem játszottak komoly szerepet. A 29-i választást a várakozásoknak megfelelőpen a fideszes jelölt nyerte, de az ellenzék bizonyítékot talált arra, hogy a Fidesz a választási törvénybe ütköző módon szavazókat utaztatott. A kecskeméti bíróság megsemmisítette a 32-es szavazókör eredményét, a választást meg kellett ismételni. Akkor elszabadult a hülyeség Baján, megfigyeléses-követéses, megafonos őrület, arrogánskodás, újságírók leugatása, cinikus hazudozás körülbelül négyszáz választópolgár szavazataiért. Múlt vasárnap (13-án) a megismételt választást a Fidesz jelöltje pontosan ugyanabban az arányban nyerte, mint előtte két héttel. Az ellenzék megint csalásról kezdett beszélni. Aztán jött ez a videó. A bolondkarnevál folytatódik.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.