Hány forintos balhé a bajai?

Tbg
politika
2013 október 21., 15:25

3000 Ft

Ennyit kell vásárolni a Tescóban, hogy az ember 1 db Hupikék Törpikék-dominót kapjon. Gilián Róberték asztalán legalább 7 dominó van, ez összesen 21 ezer forint.

50 000 Ft

Egy megrendezett videóban ennyibe kerül egy családfő szavazatának megvásárlása Baján. A családfő a család szavazókorú tagjaival együtt 2-4 embert tesz ki, számolhatunk átlag 3 fővel. A bajai 32-es szavazókörben az első választáskor 40 szavazttal volt jobb a Fdesz, vagyis - ha családonként 3 fővel számolunk - kb. 670 ezer forintba került ennek a negyven főnek a szavazata.

A megismételt választáson újabb 40 szavazatot szerzett a Fidesz, vagyis összesen már 80 főt kellett utaztatnia, ami a fenti művelettel 1,3 millióra jön ki. A második körben az ellenzék is sikeresebben mozgósított, ők is újabb 40 embert vettek rá a szavazásra. Költsünk rájuk is 670 ezer forintot.

0 Ft

Ha átverik az embert, akkor csak ennyit kap egy szavazásért.

16 000 Ft

Ennyi egy kb. egy köbméter tüzifa (kuglizva vagy konyhakészen) ára a piacon, akáccal számoltunk, jó, kemény fa, sokáig ég. Ha minden család kapott két köbmétert (32 ezer forintnyi fát), akkor az első körben 426 ezer forintnyi fát, a másodikban az ellenzéki szavazókkal együtt összesen 1,28 millió forintnyi fát kellett kihordani a bajai 32-esben.

401 Ft

Ennyibe kerül egy liter benzin Baján. Ha valaki utaztat a 32-es szavazókörben, érdemes fordulónként 6 kilométeres távolsággal számolnia.

200 000 Ft

Ennyire tippeljük Fásy Ádám, Jolly és Zámbó Krisztián fellépti díját per fő. Ők hárman a megismételt választás előtti napon léptek fel Horváth Szilveszter kisebbségi szervezésében, összesen nagyjából 600 000 forintért.

100 000 Ft

Ennyi pénzt ígért Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció) azoknak, akik bizonyítani tudják, hogy választási csalás történt Baján.

100 000 Ft

Nagyjából ennyi lesz az önkormányzatnál Kovács Csaba fizetése is (valószínűleg több). A fideszes képviselő 2014 őszéig kapja az apanázst, amikor újra önkormányzati választások lesznek. 11 hónapon át kb. 1,1 millió forint. Teket Melinda is kb. ennyit kapott volna, ha ő nyer.

300 000 Ft

Ennyit pénzt kell adni a megrendezett, szavazatvásárlós videó készítőjének, Gilián Róbertnek, ha tudni akarjuk, ki rendelte meg tőle a videót.

1 000 000 Ft

Ennyi pénzzel támogatja 2013-ban a bajai önkormányzat a roma kisebbségi önkormányzatot, aminek vezetője, Horváth Szilveszter.

1 334 420 Ft

Ennyibe került a kampány az MSZP-nek és az Együtt 2014-nek, legalábbi az Átlátszó kérésére ezekkel az adatokkal szolgáltak. Plakát, helyi kampányújság, az aktivistáknak szállás stb.

A Fidesz kampányáról nincs ilyen információ, de ránézésre jóval több lehetett, már csak azért is, mert Kovács Csaba arcképével az összes dűlő ki volt plakátolva, Teket Melinda-plakátot nem lehetett látni.

---

Egyelőre tehát ennyi pénz forgott a bajai buliban, de ki tudja, hol áll meg a számláló.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.