NSA: Obama nem tudott Merkel lehallgatásáról

külföld
2013 október 28., 06:28

Keith Alexander tábornok, az ügynökség vezetője nem tárgyalt Barack Obamával Angela Merkel lehallgatásáról - reagált Vanee Vines, az ügynökség szóvivője a legújabb diplomáciai botrányra. Szerinte a német sajtó hírei ezzel kapcsolatban nem igazak.

A Bild am Sonntag című vasárnapi német lap az ügynökség egy magas rangú vezetőjére hivatkozva épp ennek az ellenkezőjét írta. 2010-ben Keith Alexander igazgató tájékoztatta a műveletről Barack Obamát, akinek nem volt kifogása ellene - írták. Ennek részleteiről itt olvashat.

A Wall Street Journal szerint az NSA nyáron abbahagyta Merkel, és több más vezető politikus telefonjának a lehallgatását. Azután vetettek véget ennek, hogy a Fehér Házban megtudták, hogy működik ez a program. A Snowden-ügy kirobbanása után ugyanis vizsgálatot indítottak, ekkor derült ki, hogy 35 vezető külföldi politikust lehallgattak. A lap szerint ez azt is jelenti, hogy Obama korábban nem tudott erről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.