Orbán átadta a Som-hegyi turistaházat

utazás
2013 október 29., 12:04

Orbán Viktor miniszterelnök, jobbján Zambó Péterrel, a Pilisi Parkerdőgazdaság vezérigazgatójával, balján Garancsi Istvánnal, a Természetjáró Szövetség elnökével vágta át a nemzetiszínű szalagot a Som-hegyi turistaház avatásán Pilisszentkereszten.

A kormány biztosítja azokat a pénzügyi forrásokat, amelyek a természetjárás fejlesztését, például a turistautak megújítását, felmérését teszik lehetővé – mondta Orbán egy szurdok közelében.

photo_camera Fotók: Beliczay László / MTI

A miniszterelnök emlékeztetett a Magyar Természetjáró Szövetséggel idén júliusban kötött dobogókői megállapodásra. Mint mondta, azért tartotta fontosnak, hogy eljöjjön a turistaház avatására, mert azt szerette volna bizonyítani, hogy a dobogókői megállapodás

„nem írott malaszt, hanem egy cselekvési terv”.

A turistaházat a Pilisi Parkerdő Zrt. a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával összesen 70 millió forintból újította fel.

orbán som-hegy 2

Orbán szerint Magyarországon sokan gondolták azt, hogy a legjobb, ha elzárva maradnak az erdők az emberek elől. Az ő álláspontjuk mögött is voltak érvek, az emberek szemetelnek, tönkre teszik a környezetet, ugyanakkor

„nem ez a világ helyes rendje”.

Orbán úgy véli, el kell jönnie annak az időnek, amikor az erdőkre úgy tekintünk, hogy azért jöttek létre, hogy az emberek használják és örömüket leljék benne. (MTI)

photo_camera A miniszterelnök Thúróczy Lajossal, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökével ki is próbálta a turistaházat

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.