Régi (?) Iphone-od van? Szoftvert frissítettél? Megszívtad!

TECH
2013 október 29., 20:36

iphone_robban

Úgy tűnik, az Apple tudatosan igyekszik lerontani a legesleglegújabb Iphone-jánál régebbi telefonjai által nyújtott felhasználói élményt, ezzel is ösztönözve a boldog tulajdonosokat egy újabb kétszázötvenezer forintos beruházásra.

A legújabb, 7-es sorszámú operációs rendszerrel frissített Iphone-ok használói tapasztalhatták, hogy hirtelen nagyot csökkent az akkuidejük, bizonyos programok nehezen indulnak el vagy könnyen kifagynak. Ebből egyre több szakíró arra következtet, hogy az Apple-nél létező gyakorlat a "tervezett elöregedés".

Vagyis az egyébként még működőképes eszközök használhatatlanná tétele, amivel készülékcserére ösztönzik fanatikus rajongótáborukat - akik, lévén fanatikusok, nyilván a legesleglegújabb Iphone-ra cserélik használhatatlanná vált készüléküket.

Erre persze már a kétéves termékciklusból is következtetni lehetett. (Via The Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.