Balogh szerint ha meg is ütötte Terikét, az csak véletlen lehetett

politika
2013 november 07., 07:50

Miután az Index egész nap üldözte, végül nyilatkozott nekik Balogh József, az a volt fideszes, jelenleg független képviselő, aki az ügyészség szerint megverte az élettársát.

Nézzük, mit mondott:

  • "Sajnos politikai ügyet csináltak ebből, pedig ez a mi családi ügyünk. Vannak problémák, de mindenhol vannak problémák".
  • Nem normális, ha egy családban erőszakig fajul egy vita, de az ő esetükben „szó sincs arról a horrorról, ami a hírekben áll!”
  • Nem helyes, amikor egy házaspár összeveszik, nagyon sajnálatos dolog ez. De néha előfordul, hogy az emberek kihozzák egymást a sodrukból.
  • Ha egy ilyen vita tettlegességig fajul, azt ő is elítéli.

A konkrét ügyet Balog így mesélte el

Az igazság az, hogy azon a héten, amikor ez a komondoros dolog történt, egész héten keményen dolgoztam. A hét elején parlament, aztán a környéken tartottam előadást a tanyavilágról. Aztán egy lagzira kellett készülni, előkészülni, beszédet írni. Aztán mikor már túl voltunk az egészen, annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül.

Az interjún Balogh mellett ott volt az élettárs, a láthatóan feszült Terike is, időnként ő is megszólalt. Panaszkodott arra, hogy milyen rosszindulatú a sajtó, és mindenki csak azon dolgozik, hogy egy jól működő kapcsolatot tegyen tönkre. És nem, nem volt több olyan eset, mint a komondoros.

Terikét zavarta, hogy mindig arra térnek vissza az interjúban, lemond-e Balog. A képviselő, polgármester egyébként nem akar lemondani.

Egyrészt amiket leírtak, nem igaz, olyat nem tettem. Ami történt, arról pedig a közösség sok helyen olyan visszajelzést adott, hogy nem gondolja, hogy sok lenne, vagy olyan, ami akármelyik családba ne történhetne meg. Köteles vagyok harcolni az emberekért addig is, amíg nem tisztázódik ez a helyzet. Márpedig tisztázódni fog, bízom benne.

Szóba került, hogy volt felesége azt nyilatkozta, rendszeresen kezet emelt rá Balogh. "Az egészből egyetlen szó sem igaz és ezt gondolják a fiaim is, akik feljelentették akkor az anyjukat" - mondta erre a képviselő.

Balogh arról is beszélt még, hogy politikai kommunikáció zajlik az ügyben. Szerinte "itt szavazatokra megy a játék, engem pedig most felhasználtak a Fidesz ellen. Ezért is léptem ki a frakcióból, hogy ne ártsak a pártnak és azoknak a céloknak, amiket felvállaltunk. Ezt nem érdemelné meg a Fidesz". A politikai felelősségéről pedig azt mondta: "Gyurcsány amit tett, az sokkal súlyosabb, mint amit én csináltam". 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.