Köztársasági elnök, gazdasági miniszter, vagy szövetségi kapitány legyen Mészáros Lőrinc?

POLITIKA
2013 november 08., 11:05
comments 27

A hét legnagyobb gazdasági sikere Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez fűződik, aki feleségével közös 6,9 milliárd forintos vagyonával felkerült a leggazdagabb magyarok listájára.

Mészáros karrierje 2010 óta olyan meredeken ível felfelé, hogy bármilyen szép is ez az eredmény, nekünk nagyon úgy tűnik, hogy biztosan nem ez lesz a végállomás. Orbán bizalmasa bármihez nyúl, arannyá válik, ahogy az Origo is írta róla, legyen szó földpályázatokról, trafikokról vagy egyéb közbeszerzésekről. Egyszerűen nem tud hibázni.

meszaros

Ezeket a képességeket pedig jó néhány területen hasznosíthatná. De hol a legjobban?

1. Államtitkár

Kezdjük a szerényebb célokkal. A következő ciklusban államtitkárként alsó hangon lehetne számítani Mészárosra több területen is. Az önkormányzati területet talán magyarázni sem kell, de a Puskás Akadémiával elért sikerek után egy sport- és ifjúsági államtitkári pozíciót sem kellene túl sokat magyaráznia, már ha fog létezni ilyen.

2. Miniszter

Azért úgy érezzük, Mészáros ennél többre hivatott. Az egyetlen dilemma az, melyik széket kapja meg.

Mezőgazdasági miniszter

Fejér megyében több mint ezer hektár állami földet nyert különböző érdekeltségein keresztül. Kap területalapú támogatást és néha pályázaton kívül is földeket. Szóval a kisujjában van a mai agrárbiznisz. A kérdés csak az, hogy a megtekintések műfajában is fel tudná-e venni a versenyt Fazekas Sándorral, de egy kis gyakorlással ez aligha lesz probléma.

Gazdasági miniszter

Jó reggelt! Mióta hallgatjuk, hogy olyan emberek ülnek a gazdasági miniszteri székben, akik a versenyben maguk soha nem értek el különösebb sikereket. Akkor ki más lenne alkalmasabb erre a posztra, mint az ember, aki három év alatt úgy lett az egyik leggazdagabb magyar, hogy korábban nem dúskált jelentős vagyonban? Ki tudná jobban beindítani a magyar gazdaság szekerét, mint akinek cége 2010-ről 2011-re 853 millióról több mint kétmilliárd forintra, 2013-ra pedig négy és félmilliárd forintra növelte bevételét?  Akinek a cégében 800 millió forintos osztalékot szavaztak meg feleségével önmaguknak? Ha ettől nem indul el a magyar gazdasági csoda, akkor semmitől.

Fejlesztési miniszter

Egyértelmű esélyes. Hány településen zajlanak olyan szép fejlesztések Magyarországon, mint Felcsúton? Példát lehetne venni róla!

photo_camera Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor a Felcsút-Kaposvár focimeccsen.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

3. MLSZ-elnök

Azzal talán mindenki egyetért, hogy semmi szükség olyan MLSZ-elnökre, aki egy 8-1-es vereség után is inkább a Fidesz szóvivőjébe törli a lábát. Kinek kell ez a megrázkódtatás után? Mészárosnak ezzel szemben csak azt kellene folytatnia, mint az élvonalba jutott Felcsút elnökeként.

4. Szövetségi kapitány

Lehetne ugyanakkor eggyel közelebbi kapcsolata is a válogatottal. Az ország egyik legjelentősebb utánpótlás-akadémia vezetőjénél ki lenne alkalmasabb arra, hogy biztos kézzel vezesse a megújulás és a fiatalítás felé a csapatot?

5. Mol-vezér

Arra Felcsúton kívül kevesen emlékeznek, hogy Mészáros gázszerelőként kezdte pályafutását.  A falu sok házában két kezével vezette be a gázt. Ehhez már csak azt kell hozzáadni, hogy őt speciel nem körözi az Interpol. Kössük össze a pontokat, és kijön az eredmény: Mészáros Lőrincet a Mol élére! Ha ott is ilyen sikereket érne el, nem lennénk a Gazprom helyében.

6. Köztársasági elnök

Elsőre merésznek tűnhet, de egyáltalán nem elképzelhetetélen. Mészáros közvetlen, szókimondó, az emberekkel szót értő elnök lehetne, aki természetesen egyáltalán nem lenne a törvényhozás gátja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.