Vas és Zala megyében 30 mm víz eshet

időjárás
2013 november 22., 18:03

Az ország nyugati felében a sok eső, keleten a sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetéseket szombatra a meteorológiai szolgálat.

Vas és Zala megyében a sok csapadék miatt másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben, mert több mint 30 milliméter csapadék eshet. A várható sok eső miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megye esetében citromsárga, vagyis elsőfokú a figyelmeztetés. Békés, BAZ, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a tartós sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést.

Szombatra virradó éjjel főként keleten lehet nagyobb területen tartós, sűrű köd, majd nappal megszűnik. A nyugati, délnyugati megyékben vasárnap késő estig összességében nagyjából 15-35 mm eső hullhat, kisebb körzetekben ennél több is lehet.

Az előrejelzés szerint szombaton többfelé megélénkül, főleg a Dunántúlon meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb. A hét végéig folytatódik a borús, esős idő. Hétfőtől már télies időjárás várható, hózápor is lehetséges. (MTI via OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.