Az ellenzéki összefogás jelöltje lett a polgármester Fóton

POLITIKA
2013 november 24., 20:39

Takács István, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje nyerte a vasárnapi fóti időközi polgármester-választást, közölte az előzetes eredményt a város jegyzője az MTI-vel.

A város 1-es számú választókerületében szintén vasárnap tartott képviselő-választáson Varga József Csongor független jelölt nyert. A választáson a szavazásra jogosultak 29,1 százaléka jelent meg. A második helyen a település egyik alpolgármestere, a független Bartos Sándor végzett 954 vokssal (21,4 százalék). Hivatalos fideszes jelölt nem volt, de valamennyire támogatták a negyedik helyen végzett jelöltek. A második helyezett 2010-ben Bartos fideszesként lett alpolgármester, de a városban szétesett a párt, és most nem támogatták városvezetői ambícióját.

A Jobbik szerint csaltak a fóti választáson, mert kisbusszal utaztatták a szavazókat. Ha valaki értelmezni szeretné az egész fóti történetet, akkor a Magyar Narancs cikkét érdemes elolvasni a témáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.