Lovakra lehet fogadni majd a trafikokban, nejlonzacskót még mindig nem árulhatnak

POLITIKA
2013 november 26., 10:16
comments 4

Valószínűleg újabb, jól fizető tevékenységet húznak be a trafikosok. Az ittapiros értesülései szerint lóversenyre is lehet majd fogadni a dohányboltokban. A fogadáshoz szükséges terminálokat amúgy is csak olyan helyen lehet csak kirakni, ahol 18 év alattiak nem tartózkodhatnak, úgyhogy a trafikok adják magukat a lovizáshoz.

Ehhez megint módosítani kell majd a trafiktörvényt, ami leírja ugye, hogy milyen termékeket lehet árusítani a dohányboltban. A lista jelenleg így néz ki:

  • cigaretta, szivar, szivarka, pipadohány
  • cigarettahüvely, cigarettapapír, gyújtóeszköz, pipa, dohánylevél-töltő
  • sorsjegy, szerencsejáték
  • szeszes ital,
  • energiaital,
  • kávé
  • ásványvíz és üdítőital,
  • fagylalt és más ehető jégkrém
  • újság, napilap, folyóirat, periodikus kiadvány

Na, most a lóversenyen kívül még egy dolog biztos hiányzik a listáról.

A nejlonzacskó.

Tbg rövid szabadságra indult a múlt héten, és ezért több karton cigarettát vásárolt. Emiatt viszont egy zacskót akart kérni a trafikostól. Azt viszont, mint kiderült, nem árulhatnak a dohányboltban. Végül az eladó, hosszas unszolás után, adott neki egy nejlont a pult alól, de megeskette, hogyha bárki kérdezi, akkor sajátjaként hivatkozzon a csomagolóeszközre. A boltos azt mondta, hogy a NAV fogyasztóvédelem 50 ezres bírságot szabott ki egy trafikosra, mert illetéktelenül árult zacsit a dohányboltjában.

Megkerestük a NAV-ot a fogyasztóvédelmet hogy összesen hányszor bírságoltak csomagolás miatt, és mennyi pénzt szedtek el ezért a boltoskról. Ha válaszolnak, akkor ki fogjuk rakni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.