Szegény Miley Cyrus felnőtt lett

Popkult
2013 november 26., 21:15
  • Kedves szülők!
  • Néhány évnyi Disney tingli-tangli után a „megvadult” Miley végre 21 éves lett.
  • Eddig sorra próbálta meg a szülőket sokkolva ellopni a show-t a díjátadókon.
  • Úgy sikerült ez neki, hogy közben gyűlölt tinisztárrá vált.
  • De mostantól nehezebb lesz neki annak maradni.

Miley Ray Cyrus (született Destiny Hope Cyrus) szombaton 21 éves lett, így most már teljes jogú felnőtt amerikai állampolgár. Másnap egyből egy fehér kosztümben ment el az AMA-re. Fel is lett adva neki ezzel a lecke, mert innentől sokkal nehezebb lesz lázadnia, amire az elmúlt egy évben az imidzsét építette.

A nagy kaszálás

Most még ő számít a legvadabb mainstream popsztárnak. A countryénekes Billy Ray Cyrus lánya kisebb szerepek után 14 évesen a Disney Channel Hannah Montana című sorozatával futott be. Ehhez nagyokat kaszáló mozifilmeket és családbarát poplemezeket is készítettek, ő pedig tinibálvány lett.

2008-ban jelent meg az első szólólemeze, és 2009-ben, amikor a Teen Choice Awards díjátadón egy sztriptízrúdnál táncolt, a Disney elhatárolódott tőle. A következő évben nem újították meg a szerződését.

A 2010-es, 17 éves korában megjelent Can't Be Tamedben már építettek arra, hogy ő egy dögös lány, de ez még semmiben sem ütött el az olyan Mickey Mouse Clubból érkező tinisztárok karrierjéhez képest, mint amilyen Britney Spears vagy Christina Aguilera volt. (Bár 17 éves korában a 19. leggazdagabb énekesnő volt, 2011-ben pedig a leggazdagabb tinisztár lett a 120 millió dolláros vagyonával.)

Amikor viszont tavaly rövidre vágatta, furcsa testalkatot növesztett, és szőkére festette a haját (és nemrég kihidrogéneztette a haját!!!), valami eltörött.

Facepalm

Felbérelte Larry Rudolphot, Britney Spears volt menedzserét, átigazolt az RCA kiadóhoz, és fekete táncosokkal nyitott a hip-hop felé. Az idei, Bangerz című lemeze óta folyamatosan provokál, már csak a folyton kinyújtott nyelvével is. (Ráadásul egy magyar zenekartól plagizált!)

Azóta ismeri boldog-boldogtalan, mióta – a We Can't Stop klipje után – az MTV VMA-n óriásplüssmackók között komplett szülői munkaközösségeket földbe döngölve twerkelt. Az akció ellepte a netet, és sorra jöttek ki az elemzések arról, hogy mi történhetett, hogy még a CNN-en is ez volt a vezető hír. Pozitív visszajelzést szinte nem is kapott.

Cyrus meglovagolta a gyűlölethullámot, és a következő klipjében, a Wrecking Ballban meztelenül nyalogatott egy kalapácsot, aztán énekelt a shutdownról, és olyan „botrányokkal” sokkolta a szülőket, minthogy a „rosszéletű” Lindsay Lohannel bulizott.

A Rolling Stone-nak adott négyoldalas interjújában olyanokról beszélt, hogy a fű a legjobb drog a világon, meg hogy:

„A cool csaj akarok lenni, akinek mindenki a barátja akar lenni.”

Keresztény (2005-ben keresztelték meg egy baptista templomban) és a melegek támogatója. Többször felszólalt a melegek egyenjogúságáért, és a gyűrűsujján is van egy tetoválás erről.

Kimaxolt gyerekszerep

Az utolsó gyerekévét nagyon megnyomta.

Októberben Terry Richardson fotózta, és valaki egymillió dollárt ajánlott fel neki, hogy rendezzen meg egy pornófilmet. Az idén Amszterdamban rendezett MTV European Music Awards díjátadóján rá is gyújtott egy füves ciginek látszó rakétára, amit az MTV – bár nem valószínű, hogy a szervezőket ez váratlanul érte – ki is cenzúrázott.

Most, hogy felnőtt, már sokkal nehezebb dolga lesz, mint a virtuális füvet áruló Snoop Lionnek, ha továbbra is uralkodni akar, mert a botrányai főleg ahhoz kötődtek, hogy fiatalkorúként twerkelt, meztelenkedett vagy drogozott. A marihuánafüggéséről beszélő Lady Gaga például már a kutyát sem érdekli.

Címlapkép: Lucy Nicholson / Reuters

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.