Az amerikai nukleáris rakéták indítókódja: 00000000

TECH
2013 november 29., 20:02

A hidegháború kellős közepén nyolc darab nulla volt minden Amerikában található nukleáris rakéta indítókódja. Az ok nem más, mint a lehető legrövidebb reakcióidő egy esetleges támadásnál. 1962-ben Kennedy elnök vezette be a Nemzetbiztonsági Akció Memorandumot, ami tartalmazta, hogy minden nukleáris fegyvert az Államokban kötelező ellátni egy biztonsági kóddal, hogy csak a megfelelő hatóság és ember indíthassa azt. Amíg ez a rendszer nem állt működésbe, félő volt, hogy bármelyik tábornok indíthat rakétát akarva-akaratlanul, ami könnyen a harmadik világháború kirobbanásához vezetett volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.