Csak azok a civil szervezetek kaphatnak 1 százalékos felajánlást, akik regisztrálják magukat az adóhivatalnál

politika
2013 december 02., 20:35

A civil szervezeteknek minden évben szeptember 30-ig kell majd regisztrálniuk. Egy évre kapnak engedélyt az adománygyűjtésre. Ha valakinek nem tetszik a NAV döntése, mert mondjuk nem volt hajlandó egy szervezetet nyilvántartásba venni, akkor az bíróságra viheti az ügyet.

Ez ugye az egyházaknál hasonló helyeztben egyszer már pont nem ért semmit.

A bíróság hiába adta vissza az egyházi státuszt azoknak, akiktől a parlament azt elvette, NAV addig húzta az időt a technikai adószámmal, míg a szervezetek kifutottak a határidőkből, és már nem tudtak egy százalékos adományokat gyűjteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.