A Magyar Nemzet tudósítója az orosz rádiónak: Kedves ukránok, ne gyertek az EU-ba!

POLITIKA
2013 december 04., 20:57
comments 21
  • Lovas István interjút adott a Voice of Russiának.
  • Szerinte ő jól él, de a magyarok szenvednek.

"Kedves ukránok! Ne gyertek az EU-ba. Meg fogjátok bánni"

- áll az angol nyelvű orosz állami rádió, a Voice of Russia interjúját összefoglaló cikkben. Az idézet pedig Lovas Istvántól, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójától származik.

Lovas István

Lovas így folytatja:

"Tíz éve vagyunk EU-tagok, és egyre több felmérés mutatja ki, hogy a magyarok nosztalgiával gondolnak vissza a szocializmusra. Akkor utálták, de most még szegényebbek, és még bizonytalanabb a helyzet. A magyarok feladták az autonómiájukat és a pénznemüket, cserébe pedig rossz sajtót, szegénységet és bizonytalanságot kaptak."

(Az nem teljesen világos, mire gondolt a pénznem feladása alatt, hiszen Magyarország nem tért át az euróra. Lovas talán a maastrichti kritériumokra gondolhatott.)

"Nézzék, én jól élek Brüsszelben, de higgyék el, a honfitársaim otthon szenvednek. És tudják, mit kapunk meg minden nap a nyugati sajtótól? Hogy Magyarország antiszemita és nem demokratikus."

Aztán felidézi, hogy ugyanazok az európai politikusok, akik nem szólaltak meg 2006. október 23. után, most elítélik a kijevi atrocitásokat. Ebből Lovas szerint az következik: Kedves ukrán barátaim, ne gyertek az EU-ba! Meg fogjátok bánni.

A csatlakozás csak két előnnyel járna Ukrajna számára Lovas szerint: ha EU-tagok lennének, szabadon utazhatnának, és olcsóbb lenne a mobilszolgáltalás.

"De az ég szerelmére, ehhez nem kell EU-tagnak lenni! Ott van Svájc vagy Norvégia, amik nem tagjaa a schengeni övezetnek, mégsem léptek be az unióba."

photo_camera fotó: REUTERS/Gleb Garanich

A tudósító a végén arra is kitér, hogy az EU már munkahelyeket sem tud kínálni, hiszen Franciaországban például nyolcmillió munkanélküli van, így ha odameész magyarként, akkor fele annyi fizetést kapnál, mint a franciák, de azt se fizetik ki, aztán néhány hónap után kirúgnak.

A téma azért érdekes most az orosz rádiónak, mert Kijevben azóta tüntetnek, hogy az oroszok addig zsarolták Ukrajnát, míg az utolsó percben mégsem írták alá a társulási szerződést az EU-val.. Ennek hátteréről bővebben itt olvashat.

Lovas István nemrég egy palack bor és két pálinka után küldte el a picsába levélben a Magyarországra akkreditált külföldi tudósítókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.