Medve jött be hazánkba!!!

cukiság
2013 december 04., 11:38

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség ügyeletesét tegnap este fél hatkor értesítette a stabil hőkamera kezelője, hogy egy szokatlan alakú, különlegesen nagy méretű hőképet vett észre az ún. hercegszántói szögletes erdő mellett található vetésen – írja a rendőrség.

photo_camera Ne tévesszen meg senkit a rendőrségi fotó, ez nem a Nagyláb, hanem egy mackó!

Feltételezték, hogy egy szarvasnál is nagyobb testű állatot látnak, ami a néhány száz méterre lévő község felé haladt, majd lefeküdt. Az ügyeletvezető azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost, „hogy a településen élők élet- és vagyonbiztonsága ne kerüljön veszélybe”.

„A mezőre kiérkező határrendészek megállapították, hogy az állat egy medve.”

Az érkezésükre felállt, majd néhány lépés után visszafeküdt a földre. A rendőrök értesítették a helyi vadásztársaságot, illetve a szerb társszerveket. Felvették a kapcsolatot a határ közelében lévő szerbiai Kolut település állatkertjének vezetőjével is, aki visszaigazolta, hogy az ő két medvéje a ketrecében van.

A kiérkező vadászok a járőrpárossal kocsival közelítették meg a mackót, ami ettől megriadt, és átfutott Szerbiába.

Sem a lakosságnak sem a medvének nem esett bántódása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.