https://444.hu/assets/bikram.jpg

Tanítványaival erőszakoskodott a Bikram jóga feltalálója

bűnügy
2013 december 07., 11:55
comments 17
  • Bikram Choudhury tulajdonképpen zseni.
  • Multimilliomos lett azzal az ötlettel, hogy normális körülmények helyett 40 fokos, párás melegben jógázik.
  • Ezerszámra követik, ő maga pedig az ezoterikus lenyúlás alapszabályait követve szinte már vallásos áhítattal hirdeti tanait.
  • De most bajba került, nagy bajba.
  • Több tanítványa is beperelte, mert a 67 éves guru megerőszakolta őket.
  • Mindezt azokon a továbbképzéseken, amiért a nők fejenként 11400 dollárt fizettek.

Már négy egykori tanítványa vádolja nemi erőszakkal Bikram Choudhuryt, az önmagáról elnevezett Bikram jóga feltalálóját. Már amennyiben találmánynak nevezhetjük a Bikram jógát, ami pont ugyanolyan, mint a normál jóga, csak normális körülmények helyett 40 fokosra felfűtött és durván bepárásított helyiségben csinálják.

mr_bikram

Mindezt azért, mert Choudhury Kolkotában született, ahol ehhez hasonló trópusi időjárás a jellemző.

Choudhury a többi ezoterikus átverés összes kellékét is bevetette. Guruként, spirituális vezetőként viselkedik, gyógyítóként lép fel. Most kiderült, hogy másban is utánozza a szektavezéreket.

Megerőszakolja a követőit.

Persze nem mindet. Márciusban jelentette fel Sarah Baughn, de azóta három másik tanítványa is jelentkezett, akiket Bikram megerőszakolt.

A guru jellemzően a legelkötelezettebb rajongóit támadta meg. Baughnt és egy másik áldozatát, Larissa Andersont például az alatt a kilenchetes továbbképző tábor alatt, amiért a nők 11400 dollárt fizettek. A továbbképzés lényege, hogy az azon résztvevők aztán maguk is jógatanárként dolgozhatnak a világszerte elterjedt Bikram-hálózatban.

Már, ha éppen nem szegülnek ellen a gurunak. Baughn ellenszegült, ezért Choudhury bosszúból szabotálta a karrierjét. Körlevelet küldött a jógaiskoláknak, hogy ne vegyék fel.

Félrenéznek

A gurut senki sem akadályozta meg abban, hogy megerőszakolja a tanítványait. Sőt, néha már úgy tűnt, hogy segítik is ebben. Amikor Baughnt először zaklatta, a nő szólt a tábor személyzetének. Ők annyit mondtak neki, hogy erről ne beszéljen Choudhury nejének.

Baughn annyit kért a stábtól, hogy sose hagyják egyedül a guruval. Ehhez képest az egyik este, amikor elaludt a kötelező filmnézés alatt, arra ébredt, hogy mindenki kimegy a teremből és rázárják az ajtót. Egyvalaki maradt vele a teremben, Choudhury.

"Odarohantam az ajtóhoz. Amikor odaértem, már mögöttem volt és rámmászott. Teljesen rámmászott" - mondta.

Choudhury a nő fenekéhez kezdte dörgölni a péniszét, amikor Baughnnak mégis sikerült feltépnie az ajtót.

Anderson nem úszta meg ennyivel. Ő annyira jóban volt Choudhuryval, hogy még a házában is vendégeskedhetett. Egy ilyen alkalommal, amikor Choudhury neje már lefeküdt, a guru csókolgatni kezdte a 22 éves nőt. Anderson hiába tiltakozott, megerőszakolták. A vádiratban így írják le a történteket:

"Larissának elakadt a hangja, nem tudott segítségért kiálltani. A vádlott erővel szétfeszítette a lábát és ejakulált. Nem tartott sokáig".

A guru hatására jellemző, hogy Anderson még ezután sem hagyta el a mozgalmat, mert úgy érezte, hogy akkor "véget érne az élete".

Choudhury másik két áldozata egyelőre nem vállalta a nyilvánosságot, de a bírósági iratokból kiderül, hogy szexuális támadással, túszejtéssel, zaklatással is vádolják a gurut. (Vanity Fair via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.