Ezek a Rohadt Kritikusok: meg akarják buktatni a Coming Outot!!4!

a hetedik művészet
2013 december 08., 06:38
comments 23

Ismét itt a Rohadt Kritikusok! (Itt bővebben arról, hogy mi ez.)

A fellelhető összes kritikát öszehalásztuk, hogy elfogulatlanul és egzaktul  értékelhessük a legújabb magyar homó romkomot, a Coming outot.

filmkritikus-animacio-5

Coming Out: 10/5

Színes, magyar vígjáték, 96 perc, 2013

Rendező, forgatókönyvíró: Orosz Dénes, zeneszerző: Bolba Tamás, operatőr: Fillenz Ádám, producer: Kálomista Gábor, vágó: Kovács Zoltán. Szereplők: Csányi Sándor, Karalyos Gábor, Tompos Kátya, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Gyabronka József, Für Anikó. (Trailer)

Rohadt Metakritikusunk egyszerre fejezi ki a magyar filmkritikusok aggregált, súlyozott, átlagolt véleményét a filmről 1-től (nagyon rossz) 10-ig (nagyon jó):

Metakritikusunk az alábbi kritikákból dolgozott:

Filmhu - Rostás Eni

Hogy Orosz Dénes új filmje, a Coming out jó szándékkal készült, ahhoz nem fér kétség, de minden intenció ellenére egy fiatalosnak tűnő erkölcsi propaganda lett belőle, tiritarka közönségfilmmé csomagolva.
10/3

 Origo - Kovács Bálint

Pedig sok mindenre szükség lenne a magyar filmben és a magyar társadalomban, de arra éppenséggel biztosan nem, hogy újra eldurrogtassanak annyi homofóbiát erősítő patront egy közönségfilmben, amennyiből kijönne egy teljes augusztus huszadikai tűzijáték. Esőnappal együtt.
10/3

 444 - Tbg

A film második fele tehát egy korrektül összerakott iparosmunka, olyan romantikus vígjáték, amiből 12 egy tucat.
10/5

Filmtekercs - Molnár Kata Orsolya 

Mindent összevetve tisztességes kis romkom a Coming Out, csak hát belement a zavarosba, és nem gondolkozott előtte, hogy húzzon óvszert is hozzá…
10/6

 hvg - TA

A film viszont így prűdségén és kínos humorán túl pont olyan lett, mint a magyar társadalom viszonya a melegekhez: éretlen.
10/3

 Napiász Online - gh Csongor

Még nem láttam Orosz Dénes első nagyjátékfilmjét, a Poligamy-t, de ezek után azt hiszem kedvet kaptam rá. Azt hiszem, ennél nem is kell jobb ajánlólevél a Coming Outnak. De mondom: nem randifilm! ;-)
10/8

Hetiválasz - Lukácsy György

A Coming out nem homofób, hanem bugyuta.
10/3

Kortárs Online - Soós Tamás

A Coming out így melegfilmként célt téveszt, vígjátéknak gyenge, romantikából pedig csak annyi szorult belé, mint bármelyik hollywoodi plasztikszerelembe.
10/4

Index - Magyarkúti Barna

Coming out nem is csak az úgynevezett megbotránkoztató jeleneteket kerüli, hanem általában minden olyan helyzetet, amelyben a szereplők között valódi, értékelhető és érdekes konfliktus alakulhatna ki.
10/3

Filmtett - Veres Szilárd

A poénok nagy része működik, és még ha nem is vált ki mind térdcsapkodós nevetést, azért lehet mosolyogni rajtuk, és látszik a filmen, hogy Orosz Dénes nem egy tehetségtelen fazon, sőt.
10/6

Nol - Fáy Miklós

elszállt az idő, ez a Csányi már nem az a Csányi, inkább hasonlít Flintstone Frédire, mint a Kontroll főhősére.
10/2

Vox - Tóth Csaba

Egy ennyire merész témaválasztás után nem ártott volna a téma feldolgozását is merészebbre venni, mert ez így egyszerűen kevés.
10/6

Port Hanula Zsolt Péter

Inkább azt kellene számon kérni a Coming outon, hogy túl sokszor próbál irritáló szving-dallamokkal és mérhetetlenül ostoba dalszövegekkel hangulatot festeni, pedig ilyen zenéket élő ember nem hallgat vagy harminc éve.
10/7

Revizor - László Ferenc

Orosz Dénes munkája ugyanis, miközben a jelenkori magyar filmek fix alapsztoriját (...) látszólag megcsavarja, egyszersmind kötelességtudóan felmondja a tolerancia és a felvilágosodottság rokonszenves leckéjét.
10/7

Dívány - Cukorka

Mert akárhogy is naggggyon vicces ez mind, de nem lennék most egy, a nemi identitását megkérdőjelező fiatal helyében, ha a hazai közönségfilmgyártásnak mindössze annyi a mondanivalója a témáról, hogy "Meleg vagy? Ne izgulj, majd elüt egy motoros, és akkor meggyógyulsz!"
10/5

UPDATE (december 8., 15:23): a pontszám 4,5-ről felment 5-re!

Nyugat - Farkas Balázs, Garai Antal Atom, Pais-H. Szilvia, Vágvölgyi András

Néhány országos lap kritikusainak véleményével szemben én Orosz Dénes filmjét egyáltalán nem látom-érzem homofóbnak, a melegeket vagy bármilyen másságukat felvállalókat lenéző alkotásnak. Amit viszont a sajtóvetítésen láttam, az mondjuk például az Igazából szerelem minőségét elérő, jó értelemben vett szórakoztató zsánermozi. (VA)
10/8

---

 Ahol a kritikus nem adott számszerű értékelést, ott magunk pontoztunk az írásmű alapján.

Közreműködött: Tbg

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.