Kijevben ledöntötték Lenin szobrát

Egyéb
2013 december 08., 16:51
comments 3
photo_camera REUTERS/Gleb Garanich

Ukrajnában minden nap ötvenhat. Félmillióan tüntetnek az utcákon Viktor Janukovics kormánya ellen és az EU mellett. A tüntetők ledöntötték Lenin szobrát. Kicsit felhúzták magukat azon, hogy Janukovics Putyin nyomására gyakorlatilag lemondta Ukrajna uniós csatlakozását.

photo_camera AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY

A tüntető előrehozott választásokat és a kormány lemondását követelik. A tüntetés egyelőre békés, és Vitalij Klicskó, az egyik erős ellenzéki párt az Ütés vezetője is kérte az embereket, hogy ez maradjon is így.

People attend a rally organized by supporters of EU integration in central Kiev

Vlagyimir Putyin azért nyomta el Ukrajnát az EU-tól, mert épp újraszervezi a Szovjetuniót. Azt szeretné, ha Ukrajna belépne abba a vámunióba, aminek egyelőre csak Oroszország és Fehéroroszország a tagja. Janukovics és Putyin most épp az olaj áráról vitatkoztak Szocsiban. Ez az egyik olyan dolog, amivel elég jelentős nyomást tudnak gyakorolni az ukránokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.