A meztelen Carla Bruni képét ígérte a magyar külügy gépeit fertőző kémprogram

káosz
2013 december 12., 09:19

Ahogy erről már beszámoltunk, kínai hackerek betörtek a magyar, és több európai kormány számítógépes hálózataiba. Most kiderült, hogy mi volt a trükk, amivel a kínaiak rárakták a kémszoftvert a hálózatokra:

meztelen képeket ígértek Carla Bruniról, az előző francia elnök feleségéről.

A kémkedési kampánynak Ke3chang volt a neve, és nem világos egyelőre, hogy a kínai állam, vagy más kínai szervezet volt-e mögötte, vagy esetleg egyéni akció volt.

A kémszoftver gyártói e-mailt küldtek a külügyi rendszerekre kapcsolt diplomaták gépeire, az alábbi tárggyal:

Re: French first lady nude photos !

A levélben az alábbi linket helyezték el:

http://www.allstarpics.sexxxy.biz/pic-gallery/carla-bruni-nude-pics.rar

és még egy jelszót is adtak hozzá:

allstarpics

A levél aláírója

Carlos

volt.

A hackerek  a magyaron kívül Bulgária, Csehország, Lettország és Portugália külügyminisztériumának rendszerébe is bejutottak. A magyar külügy egyelőre hallgat, sem a 444-nek sem pedig a New York Timesnak nem nyilatkoztak az ügyről.

A fireeye.com technológiai szaklap számolt be a módszerről. Az nem világos a leírásból, hogy hol és kik telepítetették a kémszoftvereket, és hogy ezek egyik külügyből a másikba is be tudtak-e nézni, vagy pedig mindegyik megfertőzött országban kellett-e valaki, aki Carla Bruni nemi szervére volt kíváncsi.

Carla Bruni egy dúsgazdag olasz iparmágnás és egy színésznő gyermeke, Franciországban modellként és énekesként lett sikeres, és többek között Mick Jagger, Eric Clapton és Donald Trump is a csávója volt. Most Nicolas Sarkozy, az előző francia elnök felesége.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.