Kivezényelték a diákokat az alaptörvény illusztrációit bemutató kiállítás megnyitójára Szombathelyen

politika
2013 december 12., 19:08
comments 16

Szombathelyen kormánymegbízott jelenlétében nyitották meg azt a vándorkiállítást, amin az alaptörvényhez készült illusztrációkat lehet megtekinteni. Hogy Harangozó Bertalan nehogy a kongó folyósoknak méltassa csak a Kerényi Imre által megrendelt nagyívű illusztrációkat, a város iskoláiból vezényeltettek ki diákokat a rendezvényre.

photo_camera Az egyik kiállított festmény.

A nyugat.hu birtokába került az a levél, amiben a város iskolaigazgatóit arra kérik, hogy 20-25 diákot küldjenek már oda az elvtárs úr megnyitóbeszédére. Az amúgy sehol nem hirdetett eseményről csak így hallottak a nyugat.hu újságírói is, akiknek a helyszínen a diákok is azt mondták, hogy nem önszántukból, hanem tanári utasításra jöttek.

A megnyitón Harangozó sokat méltatta az alaptörvényt, majd ahogy befejezte beszédét, pillanatok alatt kiürült a képtár. Csak remélni tudjuk, hogy a fiatalok rendezetten, az esemény súlyának megfelelően hagyták el a helyszínt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.