Agresszív írásjelekkel tiltakoznak a mentővel furikázó alapítványelnök ellen a fidelitasosok

Egészségügy
2013 december 18., 17:17
comments 11
photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

Dekoratív Fidelitas-aktivisták aktivizálódnak a Gyermekrák Alapítvány álfegyveres álőrrel álőrzött budapesti székháza előtt. Az Index kedden közölt cikket arról, hogy Balogh István elnök az alapítvány mentőautóján viteti magát reggelente munkahelyére. Az alapítvány gyanús gazdálkodásáról illetve Balogh ügyeiről több tucat cikk jelent meg az elmúlt húsz évben, de a Gyermekrák Alapítvány túlélte a támadásokat, sőt az egyik leghatékonyabb adománygyűjtő a civil szervezetek között, az SZJA-bevallások határidejekor rendszerint nagy, látványos reklámkampányt indít az 1%-os felajánlásokért. A Fidelitas alig egy nappal az Index-cikk után, szerdán már azt jelentette be, hogy törvénymódosítást nyújt be a karitatív szervezetek szigorúbb ellenőrzése végett. Falusi Vajk Fidelitas-alelnök szerint átláthatóbbá kell tenni nagy adománygyűjtők gazdálkodását, mert sok az ügyeskedő a karitatív szervezeteket között, sokszor csak a felajánlott összegek töredéke jut el a rászorulókhoz, míg a többi az „alapítványbiznisz” működtetőinek profitja.

photo_camera Fotó: Fidelitas / Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.