Elmérgesedett szomszédság után gyilkolt a rendőr Andornaktályán

bűnügy
2013 december 18., 18:40
comments 23

“Maguk is olvasták a hírekben? Akkor tudják, mi történt, nem?”

Így fogadott egy asszony Andornaktályán szerda délután, akit aznap már sokadszorra kérdezett valaki egy gyilkosságról, ami a szomszédságában történt. A kétezer fős Heves megyei falu élete azután bolydult fel, hogy kedden megtalálták egy 72 éves helyi férfi, B. Sándor holttestét, majd nem sokkal később feladta magát a tettes. Ő pedig a férfi szomszédja volt, egy Budapesten, a XVI. kerületben dolgozó rendőr, K. László.

photo_camera Fotó: Botos Tamás

 

A legtöbb ember, akivel beszéltünk a faluban, megdöbbent a gyilkosságon. Azt viszont szinte mindenki tudta, hogy a két család rossz viszonyban volt egymással. K. László apjával élt a faluban, B. Sándor szintén a családjával lakott a szomszédjukban, és a viszály nagyon régóta tartott, már a szülők generációja óta. Senki sem tudta pontosan megmondani, mi volt ennek az oka, de volt, aki szerint még peres ügyeik is voltak.

A szomszédok szerint nem voltak köztük hangos veszekedés, inkább csak tudni lehetett, hogy rosszban vannak. A legtöbben mindkét családot csendesnek és békésnek ismerték.

photo_camera A két család háza

Igaz, beszéltünk olyannal is, aki már többször hívta a körzeti megbízott rendőrt, mert állítása szerint B. Sándor zaklatta őt. Az illető a polgármesterhez fordult, mert B. Sándor kutyái szabadon csatangoltak az ő területén, mire állítása szerint B. fenyegetni kezdte. Ezután többször is szólt a rendőrségnek.

Mások éppen ellenkezőleg, kedves, családjának élő embernek írták le B.-t.

photo_camera Az áldozat kutyája

Azt senki sem tudta, mi állhatott most a gyilkosság mögött. Az biztos, hogy B. Sándor a kutyáit sétáltatta, amikor az eset történt, a holttestet pedig még aznap megtalálták.

photo_camera Itt történt a gyilkosság

A rendőrség szűkszavú közleményt adott ki. Miután K. László törzsőrmester feladta magát, szolgálati viszonya megszűnt. Kerestük a Heves megyei rendőrséget, de ennél többet nem fűztek hozzá az ügyhöz.

Mivel a gyanúsított rendőr, ügyében nem a rendőrség, hanem az ügyészség nyomoz. A Heves megyei ügyészség szóvivője pedig az Indexnek megerősítette, a szereplők régóta rossz viszonyban álltak egymással. Az csak a kihallgatás során derülhet ki, mi vezetett a gyilkossághoz,

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.