A TEK a jelek szerint örökre lezárja Orbán Viktor házának környékét

POLITIKA
2013 december 27., 18:00
comments 42

A Terrorelhárítási Központ még október 3-án, az izraeli nagykövet látogatására hivatkozva zárta le (pdf) a miniszterelnök házának környékét „a szükséges ideig, de legfeljebb 2013. december 31-én 24.00 óráig”. (Illetve már augusztusban lezárták devizahitelesek tüntetése miatt.)

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Azóta ezt hosszabbítgatják. Hajdu János, Orbán Viktor volt testőre, most a TEK vezetője legutóbb december 21-én tolta ki a határidőt (pdf) „2014. január 1-én 00.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2014. január 30-án 24.00 óráig”.

Itt van az összes lezárás (pdf), amit a TEK elrendelt, ebből látszik, hogy mostanában már csak a Cinege utcára vonatkozó határozatokat hoznak.

Nem lenne egyszerűbb simán visszavonásig lezárni a területet?

(Már amennyiben a törvény engedi, ellenkező esetben parlamenti vitára lehetne azt bocsátani, és izgulni, hogy vajon a kormány keresztül tudja-e verni a módosítást.)

Aki a környéken lakik, az mesélje el, milyen több hónapja egy lezárt utcában élni. Ezt megteheti emailben ide írva vagy kommentben lejjebb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.