mea culpa

önkritika
2013 december 27., 07:51

Minden szentnek maga felé hajlik a keze - mondják. Ez egyáltalán nem vág ide, de valamiért fontosnak tartottam megemlíteni. A 2013-as év nagy része azzal telt, hogy ingatlanhirdetések képei alapján csodálkoztam nagyokat és röhögtem még nagyobbakat azon, hogy milyen lakásokban/házakban/nyaralókban élnek emberek, milyen ízlésficamokra áldoznak pénzt, és az ingatlanosok hogyan próbálnak ezeken szörfözve plusz pár százezret kihozni ezekből a kecókból.

Tegnap a gecco egyik fele mutatta meg a saját szégyenfalát, ezeket a megoldásokat viszont én, azaz a blog másik fele tűröm meg magam körül (bár mentségemre legyen mondva, az első két szörnyedvényt a képek készülte óta már megszüntettem).

Én is lakom, ahogy lakom, és talán nem meglepő, hogy nem egy ilyenben

traditional-porch

és most, hogy itt az év vége, semmi se szent, jöhet az önkritika. Mivel másnak sem adtam soha esélyt arra, hogy kimagyarázza ami a képeken van, magammal is szemét leszek, és úgy fogom kommentálni a saját lakásom, ahogy egész évben máséval tettem.

1. Mért legyek én tisztességes? Felakasztanak úgyis!

verandah

2. Még I. Ferenc pápát beállíthatnánk ide, hogy maximális legyen a kihasználtság.

konyha

3. A 2005 júliusi Praktika magazinban találta Ildike ezt az ötletes budimegoldást, ott valahogy jobban nézett ki.

budi

4. A világért se hagyd abba a festést, igazi tehetséged van hozzá. Avagy: páva bámulja megigézve a bojlerszerelék-konglomerátumot.

furdom

5. A nyíláson át a mosogatógép működését figyelhetjük meg. (Ugyanitt matrica eladó, egyes ritka, gyűjtői darabok!)

mosogatogep

+ 1 karácsonyi: A Gömb (színes, mb., am. sci-fi)

DSC_1614

Tessék, lehet röhögni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.