Több ezren tüntettek Horváth András mellett

POLITIKA
2013 december 28., 17:28
comments 78
  • A volt adóellenőr most először mondott beszédet politikai rendezvényen.
  • Meghatott és ingerült is volt.
  • Azt mondta, kiderült, hogy a hatalom mindenről tud és a másik oldalon áll.
  • A tüntetés élő közvetítését itt olvashatja el, minden apró rezdüléssel együtt.

Lényegesen nagyobbra sikerült a második NAV-ügyi tüntetés, mint az első próbálkozás. A menet a NAV Széchenyi utcai székházától jutott el az Alkotmány utcáig, ahol a volt adóellenőr beszédet is mondott.

molnar_peter_nav_tuntetes_afacsalas_3

Sokféle tüntető

A néhány ezres tömeg viszonylag sokféle volt, amiből kisebb konfliktusok is adódtak. A szervezők között főleg olyan szervezetek voltak, mint a Hallgatói Hálózat, Az alkotmány nem játék, a Védegylet vagy éppen a TASZ. A résztvevők között ugyanakkor voltak devizahiteles tüntetők és kifejezetten jobboldaliak is. Volt például, aki Árpád-sávos zászlóval érkezett, őt meg is kérték, hogy pakolja el a tüntetés idejére.

Horváth András szerint ugyankkor éppen, hogy jó, hogy sok különféle platform jött össze egy tüntetésre. Tudósítónk szerint a hangulat leginkább a negyedik alkotmánymódosítás ellen szervezett tavaszi tüntetésekre hasonlított.

Meghatott bemutatkozás

Az Alkotmány utcában lépett a színpadra, mappaerdő és nagy taps fogadta (a zöld mappa volt a tüntetés fő szimbóluma).

zdosszie

Érezhetően meghatódva köszönte meg, hogy ilyen sokan megjelentek. Azt mondta, követi az interneten a hozzászólásokat, tudja, hogy ennél sokkal többen állnak mellette.

Amikor előállt az ügyekkel, abban bízott, hogy mivel rendszerszintű problémáról beszélt, ami az előző kormányokat is érinti, a mostani kormányt érdekelni fogja az ügy. Az eltelt idő bebizonyította, hogy a hatalom mindenről tud, és a másik oldalon áll.

Rátörtek egy törvénytisztelő családra

Szerinte szégyenletes, ami azóta elindult. A kormánypárti sajtó hazugságokat terjeszt róla, a kormánypárt blokkolta a bizottságokat,

karácsony előtt pedig a hatóságok egy törvénytisztelő családra törtek rá.

Hogy volt ehhez merszük, kérdezte érezhetően ingerülten, mire a tömeg

maffia, maffia

skandálásba kezdett.

A kisembereket büntetik

Kinek okozok én érdeksérelmet, kérdezte. Legfeljebb az adócsalóknak. És szerinte ez nem csak ő esete, említette Hadházy Ákost, Kishantos ügyét, vagy éppen a 2006-os visszaéléseket.

A unió szégyene is, hogy ez történik.

Szerinte a választások eredményétől függetlenül látszik egyre több embernek, hogy kisembereket büntetik, miközben a valódi bűnösöket futni hagyják.

oligarcha

Sok kisvállalkozás és magánszemély kereste meg az utóbbi időben azzal, hogy tudnak visszaélésekről. Őket arra bíztatta, hogy akár névtelenül is, de hozzák nyilvánosságra ezeket. Üzent a volt navosoknak is: ne féljenek, álljanak elő azzal, amiről tudnak.

A megfélemlított NAV-osok mellett

Horváth András egy koronatanú, az ellene indított hatósági eljárás is igazolja, hogy igaza van

- mondta beszédében a Hallgatói Hálózat-aktivista Ruzsa Rania. Követelik az ÁSZ-tól állításai kivizsgálását. A tüntetés szerinte egyben kiállás is a NAV megfélemlített dolgozói mellett.

horvath_andras_nav_tuntetes_afacsalas_5

A tüntetés végén egy kisebb csoport elment a Dob utcába a Kiemelt Adózók Igazgatóságának épületéhez, de ott masszív rendőrsorfal várta őket.

Az egyik szervező azt ígérte, kér hét múlva újabb tüntetés jön.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.