Best of 2013: Az év legjobban megírt ingatlanhirdetései

bestof2013
2013 december 28., 09:02

A gecco viszonylag fiatal blog, 2013 januárjában még nem is létezett, de így is olyan sokszor fagytunk le egy-egy hirdetés szövegének kialakításra kerülése miatt, hogy iszonyú nehéz volt kiválasztani a 10 legjobbat. Azt is fontos megemlíteni, hogy ez a lista nem a statisztikák, lájkok, vagy reblogok alapján készült, hanem csakis a gecco szerkesztőbizottságának véleményét tükrözik. Viszont nemcsak újraolvasni volt csodálatos élmény ezeket a szövegeket, de egy húsvéti tojásra is bukkantunk: az egyik legkínosabb hirdetés szövegét újraírták, és esküszünk, még jobb lett!

Jó szórakozást, és megfontoltabb sorokat kívánunk minden tulajdonosnak és ingatlanügynöknek 2014-re!

10. A nárcisztikus ingatlanos

Itt van ez a ház, lehet, hogy valaki épp ilyet keres. Mit tesz az ingatlanos? Ír róla egy mondatot, majd elkezd hosszasan a saját irodájáról beszélni.
19561194_mass_upload_640x480

"Mátra lábánál Szurdokpüspökiben , csendes , nyugodt utcában, gondozott kerttel, felújított 2 szobás 50 m2-es konvektoros fűtésű tégla falazatú családi ház eladó.

Mottónk: "Harmonikus kombinációk ingatlan- és pénzügyi kérdésekben."

Irodánk, mely Hatvan főterén, a Kossuth tér 14. szám alatt található, 1998. óta működik Hatvanban és vonzáskörzetében. Gyalogosan, autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetőek vagyunk."

A csodálatos agyzsibbasztás teljes terjedelemben itt olvasható.

9. A csillogó hullámszemével a Badacsonyra visszakacsintgató Balaton

Értékesítési vezető vagy költő írta ezeket a sorokat? Nehéz eldönteni, mert amikor Német József ajánlja a figyelmünkbe a jó ár-érték arányú sorházi ikernyaralót, egy percig azt is gondolhatjuk, a Paradicsomot sem lehet leírni szebben.


Sajnos annyira jó az egész, hogy hosszasan idézzük, de ez még semmi, a nagyja itt van.
"Közvetlen

a tó partjáról indul lejtője, előbb szelíden és álmatagon,

hogy feljebb mind meredekebbé válva, hogy bazaltsziklákban, szél rágta oszlopokban, kőszákokban folytatódjék.
A tomaji és szigligeti öblök tisztelettudó szerénységgel fogják közre, félsziget talpazatán állva Badacsony büszkén tekint a tóra, s az csillogó hullámszemével visszatekinget rá. Mint egyik méltatója jellemezte, úgy emelkedik a tó tükre fölé a Badacsony hegye, mint a Balaton “Bazaltkoszorús Királya."

8. Az enyhén beteges férfi

Kellemetlen tud lenni, ha a hirdető egy szerencsétlen fogalmazási balesettel azt kockáztatja, hogy a környékbeliek a szájukra veszik. Reméljük, tényleg csak gyakran náthás, vagy ilyesmi. Azóta ez a hirdetés is eltűnt, itt maradtak csak nyomai.

"Gödre káros szenvedélyektől mentes, megbízható 45-55 év körüli hölgyet keresünk. Enyhén beteges, férfi, mindennapos házi teendőinek ellátására."

7. Fully putted, extra rarity

Ha csak angol nyelvű ingatlanhirdetések közül válogattunk volna, egyértelműen ez a csoda nyer.

The whole house has a huge underground basement which also is a small apartment which is 500 sq m, heated, separate office and study room, cold storage room, a fully putted kitchen. KLICK LINCK!

6. Klapka úr szalonja

Annyira csodáljuk ezt a férfit, hogy felemelt kamera előtt egy táblácskát, és még az ingatlanosok agyába is így beleégett.

"Klapka úr szalonja - amennyiben

a lakásba költözés alkalmával

megszeretné lepni családtagját aranyékszerrel is - a közelben található.”

5. Intim szféra saját arcra formálva

Az a legjobb az egészben, hogy ez a mondat, aminek eleve nincs semmi értelme, és ami egyébként azóta beköltözött a lingónkba a felesleges tevékenységek szinonimájaként, a mai napig tartja magát az inaktív hirdetés szövegében.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Kifejezetten ajánljuk fiataloknak, akiknek számít a belváros közelsége és akik

szeretik az intim szférájukat saját arcukra formálni.”

Bombajó ajánlat!

4. A Csudilak, melyben a vécé is a Te kívánságaidat lesi

Az átgondolatlan műcukiság mesterművének lehetne nevezni, és bár sajnos ez a hirdetés – úgy látszik – nem akart működni, szerencsére nagyon kreatívan írták át, hátha úgy kapósabb lesz. Nem hazudunk, ezerszer jobb lett. Csak annyit mondunk, hogy így kezdődik: "Belvárosi „szuperkecó” vagyok."

Képernyőfotó 2013-12-20 - 17.26.50

“A nevem egyszerűen: „Csudilak”,

hiszen mindenki a csodálatomra jár majd, ha elvégzed az elképzelésednek megfelelő felújításokat. Mindent tudok, amit egy polgári lakásnak tudnia kell. Nagy fürdőszobám és a külön WC is a Te kívánságaidat lesi majd.” Itt az egész rémálom.

3. A szemközti szomszéd rendőr

Az ózdi rögvalóság maga, amikor egy nagyon cuki, hajópadlós, cserépkályhás ház legfontosabb fícsörei közt említik, hogy a szemközti szomszéd rendőr. Ez volt a harmadik legjobb dolog, amit idén ingatlanos hirdetésben olvastunk.

3484054_toolkit_640x480
Nagyon alacsony rezsijű, két szoba konyhás, fürdőszobás 52 m2-es kiváló állapotú családi ház áron alul, tulajdonostól eladó. A ház Ózdon,

nagyon jó környéken van,

a szemközti szomszéd rendőr. Fűtése gázkonvektoros, de cserépkályha is növeli az otthon melegét. Az egyébként tényleg cuki házról itt lehet többet megtudni.

2. A rezgéserősítőre épült ház

Az ott lakók kiadott gondolatenergiáit megsokszorozó tiszafüredi ház eladója annyiban lóg kis a sorból, hogy bár messze az övé a legfergetesebb hirdetés, amit idén láttunk, az embertelen faszságokat írogató ügynökökkel szemben rá csakis szeretettel tudunk gondolni.

Képernyőfotó 2013-12-20 - 16.37.49

"A ház egy Rezgés transzformáló pontra épült, ami csak később derült ki, ez annyit tesz hogy az ott lakóknak megsokszorozza a kiadott gondolatenergiáit,

felerősíti a mentális teremtőképességeit,

ezért a belső világától függ a vásárlónak hogy a mennyországot teremti meg a házban, vagy ha nem képes uralkodni a félelmein és az egóján, akkor a poklot.

A felső ház nagy szobájának északi része található ennek a pontnak a közepén. Remekül lehet kapcsolatot teremteni a saját belsőnkel és belső segítőinkkel azon a ponton. Én rendszerint általam fontosnak tartott információk lehozatalára az akashából illetve reiki avatásokra használtam a helységet.
Ne feledd, az energiapont amire a ház épült, felerősíti a rezgéseidet, szóval vásárlás előtt mérlegeld azt hogy valóban felkészültél e erre a dologra!"

1. Nőnek amúgy sem lenne jó

És a győztes: egyértelmű, hogy ez a fantasztikus, egyszerre szexista és pofátlan hirdetés volt a kedvencünk idén, ezen tényleg nincs sok magyaráznivaló.

"Értelmiséginek kiadó.
Budán kiadó! Karinthy Frigyes úton a Móricz Zsigmond körtér közvetlen közelében a BME-től egy köpésre kiadó egy ici pici minigarzon ami kb. 20 m2-es . Férfinek kiadó.
Nőnek amúgy sem lenne jó, mert a konyha csak egy főző melegítőhely a fürdőszobában, szóval férfiasan tökéletes hely.
A lakás teljesen felújított de még vannak kisebb munkák melyeket folyamatosan elvégzek.
Úgyhogy jobban fog kinézni.

Hűtőt, mosógépet tehetek bele,de hát az előzőeket tönkretették.

Konyhabútor javítás alatt, most ideiglenesen egy asztalkára vannak rátéve az elektromos készülékek. Ebben az állapotában is lakható. Azt hiszem még ingyen internet is van a házban.
Közvetítőirodák ne jelentkezzenek, megbízást nem adok.
A lakásmás helyen való hirdetését megtiltom.
Bére rezsivel együtt: fix: 50.000 Ft télen-nyáron
Csak telefonon, mert levélben nem vagyok elérhető."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.