Újabb robbantás Volgográdban

Tbg
Terrorizmus
2013 december 30., 08:21

Legalább 10-15-en meghaltak, és 23-an megsérültek, amikor pokolgép robbant egy trolibuszon Volgográdban, Oroszországban hétfőn reggel. A trolin iskolások is voltak. A tettes öngyilkos merénylő lehetett.

photo_camera )
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP

Ez rövid időn belül a második pokolgépes merénylet Volgográdban, a szövetségi biztonsági szolgálat (FSB) van összefüggés a két esemény között. A két merényletben az eddig információk szerint 30-an haltak meg.

A Russia Todaynek nyilakozó Arthur Atajev szerint a merénylők célja Dél-Oroszország destabilizálása a szocsii téli olimpia előtt. Az orosz stratégiai kutatóintézet szakértője szerint vélhetően Oroszországon kívüli megrendelők állhatnak a merényletek mögött, de az tény, hogy a Kaukázusban van mire építeni, holott egyelőre nem világos, melyik szélsőséges csoport követte el a merényleteket.

Egyelőre két verzió kering a pályaudvaron történt támadás lehetséges elkövetőjéről. Az egyik szerint a hírhedt dagesztáni fekete özvegy állhat a támadás mögött. (Bővebben)

Vasárnap a főpályaudvar épületében robbant egy pokolgép egy férfi csomagjában, amikor a biztonsági kapunál át akarta vizsgálni a csomagot egy biztonsági őr. A robbantásban 16-an haltak meg.

A Russia Today szerint nem sokkal a robbantás után twitteren újabb robbantás híre kezdett el terjedni a városban, de ez végül hamisnak bizonyult.

A volgográdiak ettől függetlenül pánikban vannak, nem merik használni a tömegközlekedési eszközöket a híradások szerint. (RT)

Cikkünk folyamatosan frissül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.