https://444.hu/assets/pecs04.jpg

A pécsi vidámpark maga a térbe öntött rohadás

katasztrófa
2014 január 07., 14:29
comments 10

A pécsi vidámparkot hosszú és lassú kínhalál után, 2011-ben zárták be. Én valamikor 2010 nyarán jártam ott, a hely már akkor kongott az ürességtől, és az egész inkább tűnt valami bizarr horrorfilm helyszínének, mint egy vidámparknak. A bezárás óta viszont az egész területet végleg ellepte a pusztulás.

Olvasónk, Harangi István küldött friss képeket a pécsi hegytetőn álló parkból és a mellette fekvő Mandula-kempingből.

Az ingatlan amúgy Pécs városáé, a vagyonkezelő évek óta próbálja meg valahogy hasznosítani. Barna Béla vezérigazgató tavaly nyáron a bama.hu-nak azt mondta, hogy egy-két éven belül mindenképp normális körülményeket akarnak itt teremteni. Egyelőre ennek nem sok jele, bár azt sok helyről hallottuk, hogy nyaranta óriási féllegális goa-partyk színhelye lett a park.

photo_camera Fotók: Harangi István

pecs02

pecs03

pecs08

pecs09

pecs10

pecs11

pecs12

pecs13

pecs16

pecs17

pecs18

pecs19

pecs05

pecs06

pecs07

Szintén a Mecsekben fekszik a Mandulás kemping, ami 2013-ban zárta be végleg kapuit, de már évek óta nem fogadott rendesen látogatókat. A híres kemping történetéről a Régi Pécs blogon lehet olvasni.

photo_camera Fotók: Harangi István

pecslemp02

pecskemp03

pecskemp05

pecskemp06

pecskemp01

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.