Pezsgőzve ment a halálba a 95 éves belga gátfutó

Egészségügy
2014 január 08., 16:07

Emiel Pauwels 2013 márciusában megszerezte korosztálya Európa-bajnoki címét 60 méteres fedett pályás síkfutásban, ezért nevezik az ország legidősebb atlétájának.

photo_camera AFP PHOTO / BELGA / JASPER JACOBS

Pauwels hónapok óta élt ágyhoz kötve, gyógyíthatatlan gyomorrákja végső stádiumba jutott. Kérésére kedden bruggei otthonában, Eddy fia jelenlétében beadták neki a halálos injekciót. Előző este csaknem száz rokont és barátot hívott meg pezsgős koccintásra búcsúzóul. Az idős férfi mosolyogva mesélte: ez volt élete legszebb ünnepe.

A riportereknek Pauwels arról beszélt, egyáltalán nem bánta meg, hogy úgy döntött, távozik és egyáltalán nem fél a haláltól.

"Ki ne szeretné pezsgős pohárral a kezében, szerettei körében befejezni az életét? Amikor az orvos az injekcióval megérkezik, azzal az érzéssel hagyom itt ezt a világot, hogy szép életem volt. Miért is kellene sírnom, miközben a Paradicsomba tartok, ahol rengeteg barátomat és rokonomat, köztük a feleségemet is újra láthatom?"

- mondta a veterán atléta a Het Laatste Nieuws flamand napilapnak.

Belgium azon kevés ország egyike, ahol 2002 óta bizonyos körülmények között legálisan választható az eutanázia. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.