Juhász Péter nem mond le, de felajánlja lemondását

POLITIKA
2014 január 09., 13:35
comments 16

Nem állhat elő olyan helyzet, hogy egy olyan listán szerepeljek, amelyet Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap - reagált közleményben a Mesterházy-Bajnai-kiegyezésre Juhász Péter, aki 2012-ben beszervezte Bajnai mögé a Millát. Juhász nemcsak a Milla, hanem az Együtt 2014 társelnöke is.

Juhász közleményében ez a konkrétum, meg az, hogy felajánlja lemondását a társelnöki posztról az őt az Együtt 2014 delegáló Millának.

Hogy ebből csak annyi következik-e, hogy ő személy szerint nem akar a listán lenni, vagy a Milla is kiszáll-e Bajnaiék mellől, és a nagy ellenzéki összefogásból, az nem derült ki. Erről ma fognak egyeztetni.

Juhász a helyzetről egyébként két olyan mondatot írt le, amik között nehéz kompromisszumot találni:

Miközben a demokratikus ellenzék pártjainak összefogása szerintem is elkerülhetetlen és támogatnám, azonban a kirajzolódó konstrukció számomra nem vállalható. Meggyőződésem szerint, egy ilyen megoldás nem növeli a kormányváltás és a korszakváltás esélyét.

Juhász jelenleg az összevont I. és V. kerületi választókerületben az Együtt 2014 jelöltje, akit az MSZP is támogat. Itt Rogán Antal a fideszes induló. Az Index szerint elképzelhető, hogy Juhász az egyéni mandátumért elindul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.