Itt a nagymagyar szlengtérkép!

ÉLET
2014 január 14., 06:53
  • Tudsz magyarul?
  • Hurrá!
  • Akkor vágod, mit jelent a bubuka, a tesznye vagy a slapki?

Összeszedtük azokat a szavakat, amiket csak páran használnak, és még kevesebben értenek. Mind a tizennyolcan bedobtuk, mit mondunk például a haverjainknak, ha csak úgy odaszólunk, hogy

“toljunk már egy kis makukát leóval, mielőtt cicergünk egyet!”

Beizzítottuk az ismerőseinket és feltérképeztük, mely szavakról nincs lövése a többieknek.

Ha a gif túl mozgalmas volt, itt vannak a részletek: Vörös Pisti (Szigetszentmiklós), Szujó Alexandra (Tatabánya), Szabó Levente (Vonyarcvashegy), Susánszky Péter (Budapest), Sasvári Szilveszter (Tata), Prinz Dániel (Budapest), Németh Domonkos (Gödöllő), Nemesnyik Márk (Miskolc), Köllő Ildikó (Gyergyószentmiklós), Kézdi Karolina (Szentendre), Guttray Móni (Budapest), Eperjesi Rita (Debrecen), Domschitz Mátyás (Veszprém), Danszki Fruzsina (Békéscsaba), Bilás Zsuzsanna (Pozsony), Balázs Júlia (Romhány), Bencze Barbara (Szekszárd) és Kóbor Andrea (Budapest).

Így csináltuk meg a kattintgatós szlengtérképet! A nyilakkal navigálva minden szót megnézhetsz. Így legközelebb, ha nagymagyar tripet tervezel, már nem fogsz meglepődni, ha csiga helyett tippet kell kérned egy blázhoz.

Ha már megy a dolog, akkor teszteld a magyarod a szlengtesztünkön!

Köszönjük a technikai segítséget, Karex!

UPDATE: Itt vannak a ti szavaitok is!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.