A nyugati civilizáció történetének legmélyebb párbeszéde

KULTÚRA
2014 január 17., 20:40
comments 92
  • Helyszín: Való Világ villa, szauna
  • Időpont: 2014.01.16.
  • Szereplők: Józsi, Charlotte
  • A beszélgetés szöveghű leirata.
  • "Látod, Magyarország, láthatjátok, hogy nem minden az, aminek látszik."

Józsi: Zsolti fiú mit akar...
Charlotte: Há nemtudom...
Józsi: Lehet, hogy jobban néz ki, mint én, ezt nem tudom...
Charlotte: Nem tudom, szerintem így rohadtul befolyásolható, most érted egy idegen csaj három nap alatt izé, tökre befolyásolja.
Józsi: Hát akkor, és magyarul, akkor ő mondja, hogy én vagyok a buta, mikor annyit nem lát át, hogy...
Charlotte: Hogy egy nő erre használja? Ezt mondom.
Józsi: Annyira buta, hogy hihetetlen!

photo_camera Józsi

Charlotte: Ezt mondom, tiszta... ő igazából csak erőszakos.
Józsi: Egyrészt, másrészt meg annyi esze nincs, hogy gondoljon bele, hogy vigyázzon arra, hogy kit butáz le, mert lehet, hogy csak azt mutatom neki, mert te tudod, hogy nem vagyok az, mert neked meg mást mutatok, iksz ipszilonnak meg a harmadikat. Na most ha ennyi esze nincs valakinek…
Charlotte: Hát ez az!
Józsi: ...akkor mire okos? Mire? Mondjuk, aki van új csaj, az amúgy normális lenne...

link Forrás

Charlotte: Igen?
Józsi: De ő…
Charlotte: Buta. Ugye, hogy buta?
Józsi: Buta, igen. Rólam amúgy mit gondolsz? De őszintén, nem sértődök meg...
Charlotte: Őszintén azt gondoltam az elején, mondom, hogy tényleg, te egy ilyen...abszolút nincs eszed...és ezt így el is mondtad, hogy nincs eszed, meg minden. De aztán most így beszélgetünk és tökre átlátod a dolgokat, és ez így tök meglepetés. Valószínű lehet, hogy direkt mondtad ezt, hogy ezt így gondolják.
Józsi: Hát, az lehet.
Charlotte: Hogy ne gondolják azt, hogy te annyira vágod itt a dolgokat, mert hogy akkor... így is vetélytársnak tekintenek téged, hiába mondják, hogy nem, tökre átlátsz mindent és tök hasonlóan gondolod, mint én.

photo_camera Charlotte

Józsi: Így van, látod, te is átlátod. Az, hogy a Zsolti fiú butának tart, az a baj, kezdjük ott, hogy aki alapba három nyelven tud beszélni...jó magyart azt nem, de alapba olasz, angol, az buta ember nem lehet, sőt, latinul is tudok valamit, akkor az már három.
Charlotte: Komolyan?
Józsi: Persze. Egészségügyibe járok, ott tanulunk latinul is.
Charlotte: Egy dolgot sajnálok, ami így ma fogalmazódott meg bennem, és így őszintén elmondom, de nem azért, mert hogy vonzódnék hozzád, vagy... ezeket hagyjuk. Nagyon sajnálom, hogy neked van barátnőd, mert mi tökre tudnánk itt alkotni. De persze ez nem kell, hogy mi, de például szerintem így.. hú, tudnánk alkotni. Az a kár, hogy neked van barátnőd, nem baj, így sem baj, csak én ezt sajnálom, így őszintén elmondom. Tudod miért baj ez?
Józsi: De miért, bejövök neked, vagy csak úgy mint izé, belsőleg?
Charlotte: Belsőleg is bejössz, meg külsőleg is, és így a gondolkodásunk is…

photo_camera Józsi és Charlotte

Józsi: Aranyos vagy.
Charlotte: Hehe, nem azért, de nem úgy, nem úgy, na, a gondolkodásunk is így passzol, és tökre ki tudnánk így innen golyózni sok dologgal...
Józsi: Zsoltit ki fogom innen rakni, Izát neked kell. Nőt nem akarok, párbajozni úgysem nővel megyek, azért annyi büszkeségem van
Charlotte: Hú, nagyon átlátod. Én is így látom, ahogy te.
Józsi: Látod, Magyarország, láthatjátok, hogy nem minden az, aminek látszik.
Charlotte: Ez az!

A teljes jelenet itt, 01:50-től:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.