Orbán: A paksi alkunak nincs csatolt része

politika
2014 január 17., 05:55
comments 11

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt. "A paksi atomerőmű nélkül a magyar gazdaság nem tud versenyképesen működni" - jelentette ki. Állította, hogy a paksi alku mellett nincs titkos vagy csatolt megállapodás.

"Az oroszok pedig azért tesznek nekünk mindenki másnál vonzóbb ajánlatot, hogy ne veszítsenek el valamit, ahol ma jelen vannak."

Szerinte nem szabad az oroszoktól kapott hitelt az IMF-hitelhez hasonlítani, mert az oroszokkal egy beruházás finanszírozásáról állapodtak meg, és azok nem szóltak bele abba, hogy a kormány például megadóztatja-e a bankokat.

A magyar - orosz viszony szerinte most jó, és nem kell a múlttal foglalkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.