A nagy törpelista - itt van a popkultúra hét kicsi alakja

POP
2014 január 20., 18:56

Hiába meseszerű lények, a törpék kertjében sem nő pénzfa. Pláne nem a valóságban, ahol a kisnövésű emberek is csak bérből élnek. Mivel a közönség imádja őket, kézenfekvő kereseti lehetőség lehet számukra a showbiz, tehetségük függvényében botrányos kellékek, vagy akár szupersztárok is lehetnek. Összeállítottunk egy - hát persze, hogy - hetes listát a popkultúra legizgalmasabb törpejelenségeiről.

Zsúrkellék1: kokain tálcák

Freddie a bulijain gyakran megelevenítette a rémségek cirkuszát.

Freddie Mercury harminckilencedik születésnapja állítólag a rock ’n’ roll történetének legdrágább bulija volt. Ebből a törpék is kivették a részüket, ugyanis jó nagy kupac (egyes elbeszélések szerint hegynyi) kokainnal megrakott ezüsttálcákkal kellett egyensúlyozniuk a fejükön, amiről az egybegyűltek kényelmes magasságból szippanthattak. A parti fényét egyébként transzszexuális-, balerina-, ogre- és trollshow is emelte.

Zsúrkellék2: darts nyilak

Ugyancsak kokain, kurvák és sok pénz közelében tűnnek fel a törpék Martin Scorsese új filmjében, a Wall Street Farkasában. Annak a betépett tőzsdebrókernek, aki a céltábla középére tudja hajítani a zsúrkellék-katalógusból megrendelt törpét, nem kevesebb, mint százezer dollár üti a markát!

Miley Cyrus kiegészítője

Miley csőrözik a csecsemőtörpével

Milyen lehet megkapni a koreográfiának azt a részét, hogy „és itt bejön a dallam, Miley meg majd beletwerkel az arcodba, kisöreg.” Vagy hogy „be kellene öltöznöd kisbabának, aztán ha Miley-t is összeszedtük, lesmárol majd, mert kicsit pumpálni kellene az all the crazy and disgusting shit i did arcát.”

A pornós

Belé. Azt a nagyot.

Az előzőnél csak egy kicsivel kevésbé lehangoló a törpe-pornós szerep. Az internet óta tudjuk, hogy ahány ember, annyi perverzió, és ennek a midget-porn még csak nem is a legszélsőségesebb formája. Stella Murray például egy jó humorú és kedves nő, de amint elképzelem, ahogy beleszuszakolnak egy amolyan igazi pornós, alkaromnyi bránert, az kicsit lehoz az életről.

A popipar mindenese

Univerzális kisöreg.
photo_camera Univerzális kisöreg.

Mighty Mike szolgáltatásainak a köre olyan kínos, kommersz és sokrétű, hogy nálam simán nyeri a törpvilág prostija címet. Turnézott már Britney-vel, de van saját mini-Eminem, mini-Kiss és mini-Kid Rock alteregója is. Mindemellett pankrátor, DJ és MC, reklámszereplő, vőfély és tűznyelő, többek között. Univerzális és koncentrált szórakozás, émelyítő törpülés.

A hiphop DJ

link Forrás

Az egyik kedvenc alakom a 2011-ben Magyarországot felszántó dél-afrikai hip-hop banda, a Die Antwoord egykori DJ-je, Leon Botha, művésznevén DJ Solarize. A művészi hajlam (festőművészként is működött) az ő esetében nagyon erős élni akarással is párosult, így lehetett a nagyon ritka Hutchinson-Gilford szindróma (kisnövést okozó genetikai betegség) egyik legidősebb ismert áldozata. Huszonhat évesen hunyt el, éppen egy nappal a születésnapja után.

A színészóriás törpe

photo_camera Deep Roy (jobbra kékben), a törpék Alain Delonja

Deep Roy a kusza élettörténetével és a remek alakításaival az egyik legmenőbb törpeszínész. Kenyában született indiai szülők gyermekeként, és amúgy Tim Burton országos cimborája. Játszik a Charlie és a csokigyárban, a Dr. Who-ban, és egyike annak a hat színésznek, aki a Star Warsban és a Star Trekben is feltűnt. Mindezeknél még fontosabb, hogy szintén részese volt a Hello90 olvasók gyermekkorát mélyen befolyásoló Végtelen történetnek. További fun fact, hogy több ízben is alakított majmot, például a Tarzanban.

Tyrion Lannister

Kis ember nagy falfirkán
photo_camera Kis ember nagy falfirkán

Hetediknek hagytuk a legmenőbb törpét, Peter Dinklage-et, aki 2012-ben Golden Globe-díjat is kapott a Trónok Harcában nyújtott alakításáért. Ő viszi a sorozat egyik legerősebb karakterét, a hedonista, ármánymester, mégis érző szívű Tyrion Lannistert. A fiatalabbak a Narnia Krónikáiból ismerhetik, amiben egyébként Deep Roy is feltűnik. Nős és van egy lánya, akik teljesen átlagos testmagasságnak örvendenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.