Szétment a francia elnöki pár

bulvár
2014 január 25., 19:40
comments 5

Két héttel azután, hogy egy bulvármagazin leleplezte, hogy Francois Hollande elnöknek két éve viszonya van Julie Gayet színésznővel. A hírt Hollande maga közölte este a francia hírügynökséggel, és jelezte, hogy magánemberként, és nem államfőként szólalt meg, miután a magánéletéről van szó.

„Tudatom, hogy véget ér a közös életem Valérie Trierweilerrel.”

A Paris Match 48 éves újságírónője a 2000-es évek közepe óta élt együtt Hollande-dal, aki soha nem volt nős. 4 gyerekének anyja Ségolene Royal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltje, akivel több mint 20 évig élt együtt.

photo_camera Hollande, Trierweiler, Royel és Gayet (Fotók: APF)

A Le Journal du Dimanche című lap úgy értesült, hogy az elnöki pár csütörtökön egy közös ebéden tisztázta a különválás részleteit. A 41 éves Julie Gayet-val folytatott viszonyáról szóló híreket az elmúlt napokban Hollande sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta.

Január 14-én viszont azt mondta, hogy a február 11-én esedékes egyesült államokbeli útja előtt – ahova eddigi élettársa is hivatalos – „tisztázza” a magánéleti helyzetét a közvélemény előtt. Az üggyel kapcsolatban ugyanis felmerült a kérdés, hogy vajon az elnök élettársa továbbra is betölti-e majd Franciaország first ladyjének nem hivatalos pozícióját, és elkíséri-e az elnököt hivatalos látogatásaira.

A bulvárlap leleplezése óta Valérie Trieweiler nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Öt nappal ezelőtt jött ki a kórházból, ahol 8 napot töltött, miután idegösszeomlást kapott, amikor kiderült, hogy az elnöknek viszonya van Gayet-val. (A közösségi oldalakon elterjedt az a névtelen politikusi forrásból származó pletyka, hogy miután Francois Hollande bevallotta, hogy tényleg viszonya van, óriási vita tört ki, és Trieweiler az Elysée-palota dísztárgyait és bútorait összetörte, 3 millió eurós, azaz 900 millió forintos értékben. Az elnöki hivatal berendezéséért felelős állami cég, a Mobilier national és a nő ügyvédje is kénytelen volt cáfolni a hírt.)

A volt first lady mostanig a versailles-i kastély parkjához közeli Lanterne nevű elnöki rezidencián pihent, amit délután elhagyott. Pénteken bejelentette, hogy vasárnap Indiába utazik az Action contre la faim (Mozgalom az éhség ellen) nevű humanitárius szervezet támogatására. Az út költségeit magáncégek állják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.