Németh Lászlóné magyar cégeket készítene fel Paks bővítésére

gazdaság
2014 január 26., 08:13
comments 19

A következő időszak nagy feladata a magyar cégek felkészítése a részvételre a paksi atomerőmű bővítésében, jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.

Orbán Viktor két hete állapodott meg Vlagyimir Putyinnal arról, hogy Magyarország orosz hitelből, orosz fővállalkozó vezetésével épít két új blokkot Pakson. A megállapodás szerint a háromezermilliárd forintra becsült beruházásban a magyar cégek 40 százalékos beszállítói hányadot kapnak majd.

Ennek érdekében most az atomerőmű bővítésével megbízott MVM Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. országos fórumokon készíti majd fel a magyar vállalkozásokat az atomerőmű-építésre. Az így felkészített cégeket a főkivitelező Roszatom is minősíti majd. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.