https://444.hu/assets/ukrajna_igmin1.jpg

A kijevi tüntetők elfoglalták az Igazságügyi Minisztérium egyik épületét

külföld
2014 január 27., 06:41
comments 1

Mindössze három őr védte Kijevben az Igazságügyi Minisztérium egyik épületét, amit a vasrudakkal és husángokkal felszerelt tüntetők vasárnap éjjel hatalmukba kerítettek. A Majdan közelében lévő épület földszinti ablakait betörték, az épület homlokzatáról leszedték az intézmény nevét jelző táblát.

A rendőrség szerint a behatolók ellenőrzésük alatt tartják a négyszintes épületet.

Egy tüntető azt mondta, hogy az épület három őre nem tanúsított ellenállást. A minisztérium dolgozói hétfőn elvihetik a szükséges dokumentumokat, de nem engedik őket dolgozni.

Olena Lukas igazságügyi miniszter hétfőre virradóra az Inter tévének nyilatkozva azzal fenyegetőzött, hogy rendkívüli állapot bevezetését fogja kérni a nemzetbiztonsági és védelmi tanácstól, ha a tüntetők fél órán belül nem hagyják el az általa vezetett minisztériumot.

A Reuters képein látszik, hogy a tüntetők sajátos módszerekkel védik az elfoglalt épületet: a barikádokhoz használt zsákokat homok helyett hóval töltik meg, és az utat fellocsolják, feltehetően azért, hogy a jégen a rendőrök és járműveik nehezebben tudják megközelíteni a minisztériumot.

photo_camera Fotó: Reuters

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.