Levágták a fülét, átlőtték a tenyerét a kijevi tüntetőnek

külföld
2014 január 31., 05:38
comments 34

Dmitrij Bulatov eltűnését január 22-n jelentette be a felesége. Mostanáig csak annyit lehetett tudni róla, hogy eltűnt. Nincs egyedül, tucatnyi ellenzéki aktivista járt még így, és volt akit holtan találtak meg.

Bulatov is a kijevi ellenzéki tüntetések egyik vezéralakja volt. Az utcáról rabolták el, nem tudja hogy kik. Annyit tud róluk, hogy orosz akcentussal beszéltek.

Egy hétig sötétben tartották fogva, és amikor kínozták, bekötötték a szemét.

Levágták az egyik fülét, szöggel kilyukasztották a kezét, tele van vágásokkal és agyrázkódást szenvedett. Ilyen állapotban dobták ki csütörtökön egy erdőben. Bekopogott egy házba segítségért.

Bulatovot most egy magánklinikára vitték. Nagyon rossz állapotban van, de túl fogja élni. (MTI, Kyivpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.