Szijjártó Péter lehet a Wall Street következő farkasa

POLITIKA
2014 február 02., 11:03
comments 20

Remélem a törpékkel és a nőkkel tisztelettudóbb lesz, mint Jordan Belfort, de a tőkét már most nagyon ügyesen forgatja.

Szijjártónak ugye 15 millió forinttal nőtt a vagyona tavaly óta, de nem volt rá nagyon kézenfekvő magyarázat a vagyonnyilatkozatában, hogy miért. Szerencsére kiderült a hogy mi történt, sajtófőnöke ezt írta nekünk:

"Az idei év elején 62,8 millió forint befektethető pénzeszköz állt Szijjártó Péter államtitkár úr rendelkezésére(ezt az államtitkár úr 2012. évről szóló vagyonnyilatkozata tartalmazza). Ezen pénzeszközökkel kapcsolatos folyamatos befektetési döntések valamint a kb. nettó 9,5 millió forintos éves fizetés el nem költött része okozzák a vagyon növekményt."

Szóval tegyük fel, hogy a nettó fizetésének csak a harmadát költötte el, és félretett kb. 6 millió forintot. Akkor viszont a "folyamatos befektetési döntésekkel" még kb. 9 millió forintot keresett egy év alatt, ami azért nem rossz. Különösen, hogy közben még egy csomó más dolga is volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.