Euroatlanti elkötelezettségű konzervatív értelmiségeik sorozatunkban

politika
2014 február 03., 15:07

Azt tudták, hogy John McCain amerikai szenátort nem azért kínozták meg olyan nagyon 1970-ben Észak-Vietnamban, amikor hadifogoly volt, mert repülőről bombázta őket, hanem azért, mert hülyeségeket beszélt az ottani demokráciáról?

És akkor ez a Bombázós McCain jön nekünk is előadást tartani?!?!

"Ne vicceljünk már, ha lehet."

Ebben a szellemben küldi el Fricz Tamás, híres politikatudós  a picsába az amerikai szenátort, miután az óvatos kritikát fogalmazott meg Magyarországgal kapcsolatban.

"John McCain szenátor jött, látott és baromságokat beszélt"

Kezdődik az árnyalt elemzés, amiből főleg az derül ki, hogy Friczet elég könnyű felhúzni, és hogy a politológus szerint aki kritikát fogalmaz meg, az az ellenségünk. Helyre is teszi az arrogáns jenkiket egy pillanat alatt.

"(...) az NSA lehallgatási botrányáról is szólhatott volna. Hiszen a magyar parlamenti vizsgálóbizottság kiderítette: az NSA Magyarországon nemcsak politikusokról, de közéleti személyekről is gyűjtötte az adatokat, magánbeszélgetéseket hallgatott le – súlyosan sértve az emberi jogokat. McCain elnézést kérhetett volna az USA emberi jogokat lábbal taposó gyakorlata miatt. De nem tette. Ezért most kénytelenek vagyunk mi is aggódni az amerikai demokrácia miatt."

Bőőőrn.

És akkor erre a jöttment McCainre pazarolja az idejét a magyar miniszterelnök?

 

Az első kommentelő látja jól a helyzetet.

Büszke is lehet a két veterán, hogy odaállhatott egy olyan igaz ember mellé...aki száz évenként..ha egyszer terem...tegyék is el...egyszer még sokat fog érni nekik ez a kép....

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.