A Facebookon mondott köszönetet a Facebook-pápa a tíz évért

Tbg
tech
2014 február 04., 08:39
comments 9

Facebook-oldalán szólt1,3 milliárd felhasználójához Mark Zuckerberg. A ma tíz éves közösségi oldal atyja pátosszal teli soraiban arról ír, milyen kivételes helyzetben van, hogy ennyi ember életéhez lett köze, és emiatt minden tőle telhetőt megtesz, hogy a legjobb úton folytassák azt, amit tíz éve elkezdtek.

Miért éppen mi csináltuk meg? Csak diákok voltunk. Sokkal kisebb erőforrások álltak rendelkezésünkre, mint a nagy vállalatoknak. Ha gondoltak volna rá, meg tudták volna csinálni. Szerintem az egyetlen lehetséges válasz erre a kérdésre az, hogy minket jobban érdekelt. (...) Mindenki másnál jobban érdekelt minket, hogy összekapcsoljuk az embereket a világon

- írja a kezdetekről, majd rátér a Facebook következő tíz évére.

Ma mindössze a világnak csak egy harmada kapcsolódik az internethez. A következő évtizedben megvan a lehetőségünk arra, hogy a maradék kétharmadot is bekapcsoljuk.

- fogalmaz Zuckerberg, aki nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos számára, hogy az embereket egymással összekapcsolja.

Csodálatos látni, hogyan építettetek igazi közösségeket szolgáltatásunkkal. Megosztották boldog és fájdalmas pillanataitokat. Családokat alapítottatok és összetartottatok családokat. Új szolgáltatásokat építettetek és kisvállalkozásokat indítottatok. Rengeteg féleképpen segítettétek egymást.

Üzenete végén pedig megígéri, a továbbiakban is minden tőle telhetőt megtesz, hogy a Facebook a felhasználók javát szolgálja.

A Facebookról szóló első újságcikkről itt írtunk. (Fb)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.