És akkor Simon Gábornak egyszer csak lett egy lakása a XII. kerületben

POLITIKA
2014 február 05., 10:25

A képviselői vagyonnyilatkozatoknak nem sok értelme van. Valóságtartalmukat nem ellenőrzi érdemben senki, igazából csak arra kell figyelni, hogy olyan dolgokat ne hagyjunk ki belőle, amikkel lebukhatunk. Egy osztrák számla százmilliókkal alapesetben nem ilyen. Egy XII. kerületi, 120 négyzetméteres társasházi ingatlan viszont igen, ezért ezt érdemes feltüntetni.

Ezt tette Simon Gábor is, akinek a 2012-es vagyonnyilatkozata alapján egyszer csak lett egy ilyen ingatlanja. A vagyonnyilatkozatban olyan apróságokat, mint hogy mennyiért és miből, nem kell hogy szerepeljenek, így maradnak a szikár tények: a kedd este a szocialista pártból kirakott képviselő 2011-ben még csak egy 97 négyzetméteres XVIII. kerületi ingatlan, egy 55 négyzetméteres balatonszemesi üdülő tulajdonosa volt, és fele tulajdonrésze volt egy 1200 négyzetméteres Sopron melletti kiskertben.

Simon amúgy a vagyonnyilatkozata alapján nem tűnt kiugróan gazdagnak a képviselők között, volt 9,1 millió forintnyi megtakarítása értékpapírban, 18,2 millió forintja számlákon. Magánszemélyeknek pedig 4,5 millió forinttal tartozott.

Ebből a pénzügyi háttérből sikerült kigazdálkodnia valahogy 2012-re Simonnak a XII. kerületi ingatlant, úgy, hogy értékpapírjai értéke csak egy millió forinttal csökkentek 2012-re, számlái pedig még kétszáz ezer forinttal gyarapodtak is. Ingatlant nem adott fel, tartozása viszont nőtt, 8 millió forintra.

A legutóbbi vagyonnyilatkozatában már nagyon változás nem állt be Simonnál, ingatlanok és az értékpapírjai megmaradtak, számláin már csak 14 millió forintja volt, és már 12 millió forinttal tartozott magánszemélyeknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.