Első fokon 11 évre ítélték Portik Tamást

bűnügy
2014 február 10., 11:08
comments 6
photo_camera MTI Fotó: Bruzák Noémi

Felbújtóként elkövetett emberölésben találta bűnösnek első fokon a Fővárosi Törvényszék Portik Tamást. A nem jogerős ítélet alapján Portik 11 év fegyházat kapott.

A gyilkosság elkövetőjét, H. Istvánt tíz év fegyházra ítélték. Neki és Portiknak 2-2 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A HVG tudósítója szerint Portik egykedvűen, rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet. H. is csak elhúzta a száját.

Prisztás Józsefet 1996. november 1-én az óbudai Ladik utcában lőtték agyon, amikor beszállni készült a kocsijába. A gyilkos biciklivel menekült a helyszínről.

A gyilkosság után 11 hónapig nyomoztak, 1997 októberében azonban felfüggesztették a vizsgálatot, és csak 2012 februárjában indították újra. Időközben azonban sok bizonyíték megsemmisült, így például hiába próbálták kikérni a 16-17 éves híváslistákat. Portikot most tanúvallomások alapján ítélték el.

Az egyik tanú a kecskeméti maffiaperben 12 év börtönre ítélt Radnai László volt, aki a hírek szerint vádalkut kötött. Erről az ítélkező bíró nem tudott, a HVG szerint azért, mert ha igaz is, államtitok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.