Gyurcsány után Alekosz is szakácsként tetszeleg

gasztronómia
2014 február 12., 15:55
comments 27

Visszatért!

Alekosz már egy éve is készített egy rangos marhalábszár-pörköltet, akkor Áder János fennkölt újévi köszöntőjét megszégyenítő ripacskodással köszönt be:

Pár napja pedig feltöltötte a mostani, szintén egy marhalábszár-pörköltjét bemutató videójának előzetesét:

A VV-győztes mester a mostani, 37:40 hosszú videóját a hibátlan borítóképű Facebook-oldalán jelentette be. Ebben olyan részletesen mutatja be a konyhafilozófiáját, akárcsak a szintén hobbiszakács Gyurcsány Ferenc, a pápai Jamie Oliver a híres videójában Felcsútot.

Operatőr: Betty

A valóságshow-hősből showmanné, majd lecsúszott bohóccá vált Alekosz sűrű kéremszépenezés közben vezet be minket a kis világába. De ért a márketinghez, tudja például, mikor kell jó ütemben elhelyezni a felvételben valami cukiságot.

alekosz pörkölt 1

A Breaking Bad óta nem láttam ilyen finomítást (mondjuk a Breaking Badet sem néztem): Alekosz 3,5 kilóból készített kb. 3 kiló tiszta marhalábszárt. Bár ez nem a reklám helye, de a Kotányi fűszerek sokkal jobbak, mint a Horváth Rozi fűszerek – mondta, és közben így pózolt:

alekosz kotányi

Megy a poénkodás ezerrel: Alek szívesen bekapna egy darab nyers húst, de nem szívesen menne az ügyeletre. :-D Egyébként így ment át a húshoz:

Alekosz szerint minél több a hagyma, annál jobb, az a lelke mindennek, ezért belevágott 8-9 fejet a marhalábszár-pörköltbe (ebből kb. kétfejnyit nem rakott bele, hogy minél rangosabb legyen a pörkölt). Gasztroszakértőnk, Uj Péter itt azt kérdezte: „Ennyi hagymával mit akar főzni, hagymelevest? Ettől a pörkölt olyan édes lesz... ha nem savanyítja meg valami jó szar vörösborral.”

alekosz hagyma

A paradicsomról zenére nézhetünk egy közeli slideshow-t, ahogy a szabadtűzön való főzésről is. Akinek nincs türelme végignézni a főzővideók koronaékkövét, annak itt a csattanó:

alekosz részeg

Állva tapsolok!

alekosz macska

Részemről a faszhelikopterező VV Antonio és a Hugyos Józsi is húzhat a sunyiba, a Való Világ 4 győztese tudja igazán, hogy mi az az infotainment.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.