A világ legcinikusabb mágnásai: Rupert Murdoch

gazdaság
2014 február 17., 17:26
comments 4

Nem véletlenül mintáztak Murdochról James Bond főgonoszt.

A világ legaljasabb újságíróit alkalmazó milliárdos cége, a News Corp. most 800 millió ausztrál dollárt (179 milliárd forintot) húzott le az ausztrál költségvetésről. Ezt a pénzt gyakorlatilag adókedvezményként kapta az 2,4 milliárd dolláros forgalmat bonyolító, erősen nyereséges médiacég cég, mert hát kit kéne támogatnia az ausztrál államnak, ha nem a legrászorulóbb vállalkozásokat.

Az összeget azért megérezte a költségvetés is, ez állítólag a legnagyobb ilyen kifizetés.

Murdochot viszont az a körülmény, hogy éppen neki fizette ki ezt a rengeteg pénzt az állam nem akadályozta meg abban, hogy lapjaiban kritizálja a költségvetést, a kiadások csökkentését követelve. (gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.