Janukovics elnök így jelentette be az egyezséget

külföld
2014 február 21., 11:06

Tisztelt honfitársaim!

E tragikus napokban, amikor Ukrajna súlyos veszteségeket szenvedett, amikor emberek haltak meg a barikád mindkét oldalán, tartozom azzal a meggyilkoltak dicsőséges emlékének, hogy kijelentsem: semmi sem fontosabb az emberi életnél. És nincs az a lépés, amit ne tehetnénk meg együtt, hogy helyreállítsuk a békét Ukrajnában.

Bejelentem a szükséges lépéseket a nyugalom helyreállítása érdekében, és azért, hogy ne legyen több áldozata a viszálykodásnak.

Bejelentem, hogy előre hozott elnökválasztást írok ki.

Kezdeményezem, hogy térjünk vissza a 2004-es alkotmányhoz, hogy ismét parlamentáris köztársaság legyünk.

Felhívást teszek nemzeti egységkormány megalakítására.

Ukrajna elnökeként és az alkotmány őreként teljesítem a néppel szembeni kötelességem, Ukrajna és a Mindenható Isten nevében az állam védelmében, az emberi élet védelmében, hazánk békéje és nyugalma nevében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.