Nem működik a NagyBaloldaliÖsszefogás

POLITIKA
2014 február 26., 16:39

Először mérte az 1000 fős mintán a Tárki az Összefogás közös listáját. A mérés még annyiban volt más az eddigieknél, hogy a kérdezőbiztosok egy szavazást szimuláltak, a válaszadóknak egy papíron kellett az általuk preferált pártokat bejelölnie. A megkérdezettek között 40 százalékról 22-re esett vissza a bizonytalanok aránya, ami a választás közeledtével indokolható. Lássuk az eredményeket!

  • A Fidesz-KDNP továbbra is nagy arányban vezet. A teljes népességen belül a januári 29%-ot felhúzták februárban 38%-ra. A pártválasztók körében stabilan 49%-on állnak.
  • Az Összefogás pártjai januárban külön 21%-ot kaptak volna a teljes népességtől, ezt nem sikerült egyetlen százalékkal sem növelni együtt. A biztos pártválasztók körében viszont a januári 35%-ról februárra 27%-ra ment le a támogatottságuk.
  • A Jobbik erősödött. A teljesen népességen belül a januári 8%-ról 15%-ra tornázták fel magukat. A kiscicás, kiskutyás kampány jó irány ezek szerint.
  • Az LMP a teljes népességen belül 1%-ról 4%-ra, a biztos választók közt 2%-ról 6%-ra. Ezzel esélyes a parlamentbe jutásra.
  • [caption id="attachment_120982" align="alignnone" width="1280"]REUTERS/Bernadett Szabo REUTERS/Bernadett Szabo[/caption]

A Tárki szerint a megkérdezettek 40% kormányváltást, míg 39% a kormány maradását választotta. Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök-jelölt opciót 38% választotta. Mesterházynál ugyanez a szám csak 14%.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.