Pár hete még Janukovics emberei kínozták, ma sportminiszter lett

külföld
2014 február 27., 15:55

Dmitro Bulatovot január 22-én rabolták el. Ő a kijevi ellenzéki tüntetések egyik vezéralakja volt.

Az utcáról vitték el, ismeretlenek, akinek orosz akcentusa volt. Egy hétig tartották fogva, levágták az egyik fülét, szöggel átlyukasztották a tenyerét, és folyamatosan verték. Mikor kínozták mindig bekötötték a szemét, hogy ne lássa kik teszik ezt vele.

photo_camera Bulatov a kórházban (- / CHANNEL 5 / AFP)

Aztán január 30-án, csütörtökön autóval kivitték egy erdőbe, és otthagyták. Bekopogott egy házba segítségért, így menekült meg. Mikor eljutott egy kórházba a rendőrség ellen emelt vádat, és megpróbálták letartóztatni.

Most viszont miniszter lesz az új ukrán kormányban, a sportminisztériumot viszi. Azt hiszem, hogy ilyen vészterhes időkben az nem a legfontosabb  tárca. Itt lehet megnézni az új kormány tagjait.

A Cinek Gazda főszerkesztő azt fejtegeti, hogy az igazán ismert ellenzéki arcok, mint például Klicsko, azért nem kerültek be a kormányba, mert indulni akarnak a május 25-i elnökválasztáson. Vagy mert előre megmondták, hogy nem vállalnak ilyen szerepet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.