https://444.hu/assets/retvari2.png

Rétvári Bence különköltözött a feleségétől

POLITIKA
2014 február 28., 17:51
comments 167

Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, a közigazgatási minisztérium államtitkára. Ezen kívül a házasság, a család védelmezője, a homoszexuális egyenjogúság  ellensége.

Rétvári Bencét hallják:

"A Kereszténydemokrata Néppárt a magyarországi rendszerváltoztató pártok egyike, a keresztény értékek legfőbb képviselője a magyar politikai életben. A KDNP a családok pártja is, ezért minden eszközzel - szimbolikus és anyagi eszközökkel egyaránt – feladatuk a családok és azok egységének megerősítése."

Délelőtt még ez volt a honlapján is.

retvari3

Miután emailen megkerestük a költözéssel kapcsoltban lekerült a köszöntő.

retvari4

Aztán nem sokkal később a retvari.hu a Facebook oldalára irányított át. Ott nincs szó a családok pártjáról.

"Az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának a házassággal együttes említése a polgári törvénykönyv tervezetében keresztény szempontból nem elfogadható, mert csökkenti a házasság értékét, ezért a kereszténydemokraták a kifejezést kivennék a családjogból."

Bár a házasságkötés és a gyermekvállalás időpontja egyre inkább kitolódik, de hosszú távon egyértelműen a házasság a legnépszerűbb együttélési forma. Az alaptörvény védi a házasság intézményét, mint a férfi és a nő között létrejött közösséget. (...) A kormány a tudományos élet képviselőinek és a társadalom döntő többségének véleményét osztja, miszerint a gyermek számára az a legjobb, ha a lehetőségekhez mérten apa és anya mellett, családban nevelkedik. Ezért azt tartjuk jónak, ha az örökbefogadás intézménye az egynemű párok számára nem törvényben bevett mód .

Egy szó, mint száz, a házasság fontos. Rétvári önéletrajza szerint nős, felesége mérnök-informatikus. Ezt írja róla a Wikipédia is.

Itt lehet megnézni a vagyonnyilatkozatait.

Még tavaly is szerepelt benne Sz. Edina közös háztáratásban élő házastársként. Amit idén adott le, abba már nincs benne. Egy tollvonás lett a helyén. A vagyonnyilatkozatban két helyre is be kell írni a házasságot, így nem túl valószínű, hogy Rétvári csak kifelejtette volna a nejét.

retvari

retvari2

Kerestük Rétvári Bencét az ügyben, de egyelőre nem válaszolt. Mikor fog, azt be fogjuk tenni ide.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.